szerző:
hvg.hu

A 444.hu írta meg, hogy a 2015 elejére felépített izsáki vadászházat a helyiek szerint sosem hirdették szálláshelyként, hanem a fideszes polgármester lakik benne. A lap szerette volna erről megkérdezni Mondok Józsefet, de többszöri próbálkozás után sem érte el. Az N1 tévének viszont sikerült megszólaltatnia a politikust, aki érdekes magyarázatot adott arra, miért lakik a házban.

Mondok József 1998 óta a Bács-Kiskun megyei Izsák város polgármestere. És ha minden igaz, egy ideje az uniós pénzből felépített helyi vadászház elszánt védelmezője, önkéntes biztonsági őre.

Hivatalosan nem tudni, most éppen mire használják valójában az uniós pénzből felhúzott izsáki vadászházat. Nem hivatalos értesülések szerint viszont van lakója, és nem is akárki: maga a polgármester – írtuk meg korábban a 444.hu alapján.

2014-ben az izsáki polgármester egyik cége, a Mondok Kft. uniós pénzre pályázott a Darányi Ignác Terv egyik pályázatán, és 35 millió forintot nyertek egy vadászház építéséhez. Egy kecskeméti cég építette meg 2014 augusztusa és 2015 februárja között Izsák határában, a Gedeon-dűlőn a házat, amelynek fotói ott vannak a kivitelező cég honlapján, a referenciák között.

A vadászpanziót nyilvántartásba vették ugyan az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de a helyiek szerint Mondokék soha nem hirdették, hogy az ingatlanba vendégeket várnak. Az interneten az izsáki önkormányzati jegyzéken kívül máshol nincs nyoma annak, hogy ott meg lehetne szállni. A helyiek szerint ennek az az oka, hogy a polgármester egyszerűen beköltözött oda.

444.hu munkatársai egy hétköznap reggel elmentek a vadászházhoz, és ott az udvaron parkolt egy fekete Nissan Navara terepjáró, amiről kiderült, hogy azt az izsáki önkormányzat biztosítja a polgármesternek. Mondok József ezzel az autóval ment aznap reggel dolgozni a városházára a vadászháztól – tették hozzá.

Mondok Józsefet többször próbálták elérni az ügyben, de nem tudtak beszélni vele. Nem válaszolt az e-mailekre, a hivatali vonalán sem volt elérhető, és a titkárnőjének is mindig volt indoka arra, miért nem tudja a telefonhoz hívni.

„Egyszerűen nem merem itt hagyni”

Az Index fedezte fel, hogy az N1 tévének már sikerült szóra bírnia Izsák polgármesterét a vadászházzal kapcsolatban. Január 14-én közzétett riportjukban Mondok József nem kamera előtt nyilatkozik, mivel erre nem volt hajlandó, mikrofont sem engedett be az irodájába. Csak a hangja hallható, miután a stábnál volt úgynevezett mikroport, és azzal rögzítették a beszélgetést.

A polgármester elmondta, hogy van egy vadászterülete a cégének, a Mondok Kft.-nek, és ha érkeznek vendégek, meg tudnak szállni a vadászházban. Állítása szerint ebből volt is bevételük.  

Majd Mondok József azt állította, hogy voltak agancsai az épületben, és oda négyszer is betörtek. „Úgyhogy nem is tudom, ott kellene élnem, laknom” – vetette fel. A riporter erre rávágta, hogy „hát de ott lakik”. Hát, többnyire ott lakok. Szüleimnél vagyok én...” – hangzott a válasz, amihez a riporter hozzátette, hogy a politikus bejelentve a szüleinél van, de életvitelszerűen viszont a vadászházban él.

Megkérdezték a polgármestertől azt is, kik használhatják az épületet. A baráti körben. Átjáróházat nem engedek én ott csinálni. Ez szépen működik ott a maga módján” – állította.

Újra felvetették Mondok Józsefnek, hogy uniós pénzből építették a házat. Kapott, igen 30 millió forintos támogatást, igen. De működik, abszolút működik, de ha hétvégén én elmegyek, egyszerűen nem merem itt hagyni. Ezt egyszerűen nem lehet itt hagyni egy percre sem” – hangzott az indoklás.

Miért lakik a fideszes polgármester az EU-s pénzből épített vadászházban?

A 2015 elejére felépített izsáki vadászházat a helyiek szerint sosem hirdették szálláshelyként, és nem is üres az épület: a fideszes polgármester lakik benne - írja a 444.hu. A lap munkatársai egyik reggel látták a politikus terepjáróját a háznál. Mondok Józsefet többször keresték, de nem érték el.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Adventi mesenaptár – december 14.

Adventi mesenaptár – december 14.

Hatéves kislány is meghalt egy Fülöp-szigeteki földrengésben

Hatéves kislány is meghalt egy Fülöp-szigeteki földrengésben

 Ennyi hosszú hétvégénk lesz jövőre

Ennyi hosszú hétvégénk lesz jövőre

Kulka János újra énekel, ráadásul Koncz Zsuzsával - videó

Kulka János újra énekel, ráadásul Koncz Zsuzsával - videó

Mohamed Szalah második Puskás-díjára hajt

Mohamed Szalah második Puskás-díjára hajt

Bevásárolta magát a WING a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cégbe

Bevásárolta magát a WING a legnagyobb lengyel ingatlanfejlesztő cégbe