szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök azt ígérte II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának, hogy a magyar kormány segíti egyetemi létesítményeket építeni Szíriában, Irakban pedig az újjáépítésbe száll be.

Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden látta vendégül az Országházban II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkát kedden.

Havasi Bertalan sajtófőnök elmondta: a találkozón szóba került, hogyan lehet elősegíteni a közel-keleti keresztények szülőföldön való megmaradását, illetve a felszabadított területekre történő visszatérését.

Orbán Viktor a magyar kormány nevében ehhez konkrét segítséget ígért az egyházfőnek. A magyar támogatás Szíriában egyetemi létesítmények felépítését, Irakban pedig a harcokban lerombolt falvak helyreállítását szolgálja.

A megbeszélésen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Török Tamás helyettes államtitkár is.

A szír ortodox pátriárka szerda délután előadást tart a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!