szerző:
hvg.hu

"Ők is nagyon dühösek", nemcsak a demonstrálók.

A publicista blogján azt írta, ők is záros határidőn belül utcára fognak vonulni, mindannak védelmében, ami számukra fontos és szent. És dühösek lesznek – utalt vissza arra, ahogyan több médium is leírta a vasárnap a CEU melletti tüntetés után a Kossuth téren maradt tömeget.

Aztán így folytatta: "Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem.

Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Bayerhez hasonlóan fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője is véleménycikkében a keddi Magyar Időkben. Miután hosszan értekezett arról, vajon miért nem tudta vagy akarta kiszűrni sorai közül "a néhány ezer önmagából kivetkőzött hőbörgőt" – akik között állítólag akadt, aki csikket akart elnyomni a Pesti Srácok riporterén – az az óramű pontossággal működő nemzetközi hálózat, amely minden nehézség nélkül vitte utcára vasárnap több tízezer szimpatizánsát szerte Európából, így figyelmeztetett:

De előre szólunk, hátrább az agarakkal! Dühös emberek, mint említettük, a kormányoldalon is vannak. Szerencsére nehezebben vetkőznek ki emberi mivoltukból, ám azt ők sem tűrik, ha csikket akarnak elnyomni az arcukon.

És így tett a Civil Összefogás Fórum elnöke, Csizmadia László is, aki azt követően, hogy leírta, szerintük még durvábban kellene megrendszabályozni a civil szervezeteket, közölte:

"Szárazon tartva a puskaport, ha külföldről támadás éri szuverenitásunkat, identitásunkat, a békemenet szervezőjeként aktivizáljuk szimpatizánsainkat. A magyar emberek sorskérdéseinek megoldását a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek szem előtt tartásával képzeljük el."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!