szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ők is nagyon dühösek", nemcsak a demonstrálók.

A publicista blogján azt írta, ők is záros határidőn belül utcára fognak vonulni, mindannak védelmében, ami számukra fontos és szent. És dühösek lesznek – utalt vissza arra, ahogyan több médium is leírta a vasárnap a CEU melletti tüntetés után a Kossuth téren maradt tömeget.

Aztán így folytatta: "Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem.

Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Bayerhez hasonlóan fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője is véleménycikkében a keddi Magyar Időkben. Miután hosszan értekezett arról, vajon miért nem tudta vagy akarta kiszűrni sorai közül "a néhány ezer önmagából kivetkőzött hőbörgőt" – akik között állítólag akadt, aki csikket akart elnyomni a Pesti Srácok riporterén – az az óramű pontossággal működő nemzetközi hálózat, amely minden nehézség nélkül vitte utcára vasárnap több tízezer szimpatizánsát szerte Európából, így figyelmeztetett:

De előre szólunk, hátrább az agarakkal! Dühös emberek, mint említettük, a kormányoldalon is vannak. Szerencsére nehezebben vetkőznek ki emberi mivoltukból, ám azt ők sem tűrik, ha csikket akarnak elnyomni az arcukon.

És így tett a Civil Összefogás Fórum elnöke, Csizmadia László is, aki azt követően, hogy leírta, szerintük még durvábban kellene megrendszabályozni a civil szervezeteket, közölte:

"Szárazon tartva a puskaport, ha külföldről támadás éri szuverenitásunkat, identitásunkat, a békemenet szervezőjeként aktivizáljuk szimpatizánsainkat. A magyar emberek sorskérdéseinek megoldását a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek szem előtt tartásával képzeljük el."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!