szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem változott a köztársasági elnök keddi programja, délelőtt megtartja a klímaórát abban az elit gimnáziumban, ahol aláírást gyűjtenek a látogatása ellen.

Megtartja klímaóráját kedden Áder János köztársasági elnök a Trefort-gimnáziumban annak ellenére, hogy az iskola 40 tanára nyilatkozatban tiltakozott a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás ellen.

A Köztársasági Elnöki Hivatal az atv.hu-val közölte: Áder programja nem változik, elmegy az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumba meghirdetett programra. A lap úgy tudja, az iskola igazgatója sem tolmácsolt olyan üzenetet, hogy az intézmény elzárkózna az államfő látogatásától.

Ám a diákok aláírásgyűjtésbe kezdtek Áder látogatása ellen, és a 24.hu szerint már több mint 170 aláírás összegyűlt, tehát durván minden harmadik trefortos diák aláírta a nyilatkozatot.

Áder azért került kritikák kereszttüzébe és kapott állandó jelzőt az elmúlt hetek tüntetésein, mert a húsvét előtti héten megjegyzés nélkül aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, holott – ahogy a hvg.hu megtudta – előtte alkotmányjogászok felhívták rá a figyelmét, hogy a jogszabály alaptörvénybe ütközik.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Ha nem is a helyszínen, de online élvezhetjük a Lázár tesók lemezbemutatóját

Ha nem is a helyszínen, de online élvezhetjük a Lázár tesók lemezbemutatóját