szerző:
HVG

Hemzseg a furcsaságoktól a magyar aktivistát befenyítő Magomed Daszajev ügye és önmaga által előadott életútja - írja a HVG hetilap.

Csecsenföldön egy ideje megszokott, európai kultúrkörökben viszont nem volt bevett eddig, hogy lényegében erőszak ígéretével vesznek rá valakit politikai tette miatti bocsánatkérésre, ahogyan az sem, hogy a rendőrség szó nélkül hagyja a dolgot.

A HVG cikkben foglalkozik azzal a Magomed Daszajevvel, aki videóban bírta rá bocsánatkérésre a Szabadság téri szovjet emlékművet festékkel megdobó Komáromy Gergely aktivistát.

Daszajev a magyar sajtóban is bemutatkozott, de életútja csak a saját elmondásából ismerhető meg, és tele van furcsa kacskaringókkal. Érdekes például, hogy állítja, azért Magyarországon telepedett le, mert a dublini egyezmény alapján itt volt erre lehetősége, hiszen itt lépte át az EU határát. Csakhogy Daszajev állítólagos érkezésekor Magyarország még nem is volt EU-tag.

A HVG azokra a cégekre sem akadt rá a cégadatbázisban, amelyeket állítólag korábban ő alapított Magyarországon. És az is érdekes, még ha önmagában nem is bizonyíték semmire, hogy a magát egyszerű vodkakereskedőnek kiadó férfi youtube-os videóján előadott szöveg nagyon emlékeztet a rendőri zsargonra.

A teljes cikket a HVG-ben olvashatja.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!