szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Hemzseg a furcsaságoktól a magyar aktivistát befenyítő Magomed Daszajev ügye és önmaga által előadott életútja - írja a HVG hetilap.

Csecsenföldön egy ideje megszokott, európai kultúrkörökben viszont nem volt bevett eddig, hogy lényegében erőszak ígéretével vesznek rá valakit politikai tette miatti bocsánatkérésre, ahogyan az sem, hogy a rendőrség szó nélkül hagyja a dolgot.

A HVG cikkben foglalkozik azzal a Magomed Daszajevvel, aki videóban bírta rá bocsánatkérésre a Szabadság téri szovjet emlékművet festékkel megdobó Komáromy Gergely aktivistát.

Daszajev a magyar sajtóban is bemutatkozott, de életútja csak a saját elmondásából ismerhető meg, és tele van furcsa kacskaringókkal. Érdekes például, hogy állítja, azért Magyarországon telepedett le, mert a dublini egyezmény alapján itt volt erre lehetősége, hiszen itt lépte át az EU határát. Csakhogy Daszajev állítólagos érkezésekor Magyarország még nem is volt EU-tag.

A HVG azokra a cégekre sem akadt rá a cégadatbázisban, amelyeket állítólag korábban ő alapított Magyarországon. És az is érdekes, még ha önmagában nem is bizonyíték semmire, hogy a magát egyszerű vodkakereskedőnek kiadó férfi youtube-os videóján előadott szöveg nagyon emlékeztet a rendőri zsargonra.

A teljes cikket a HVG-ben olvashatja.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!