Mizsur András
Mizsur András

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András azután ment be a kormánypárti Origo szerkesztőségébe, hogy egyik újságírójuk arról írt: a Momentum Soros György kottájából játszik. Egy korábbi cikkében azt is állította a portál, hogy az egyik momentumos elnökségi tag 12 millió forintot nyúlt le.

"Úgy éreztük, ideje beszélgetnünk"- ezzel a szöveggel harangozta be Facebook-oldalán a Momentum Mozgalom, hogy bementek az Origo szerkesztőségébe és beszélgettek Kovács Andrással, a portál egyik újságírójával. Kovács András volt az az újságíró, aki még márciusban "12 millió forintot tüntetett el a Momentum dúsgazdag vezetője" címmel írt lejárató cikket a Momentum egyik vezetőjétől, Hajnal Miklósról. 

Ebben azt állította az újságíró, hogy Hajnal társával együtt gyakorlatilag ellopott 12 millió forintot, ami egy online oktatást segítő honlap létrehozására kaptak. A hvg.hu ebben a cikkben írta meg, hol csúsztatott az Origo cikke.

A kb. 15 perces beszélgetésről készült videót nemrég posztolták ki.

Később módosították az Origós cikket, és leszedték Kovács András nevét és fényképet az írásról. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége egyébként a Média Önszabályozó Testülethez fordult az Origo-cikk miatt.

©

"Megszólaljon a lelkiismeretük"

 Kérdésünkre elmondták a momentumosok, hogy egészen könnyen jutottak az Origo szerkesztőségébe, ahol rövid útbaigazítás után megtalálták Kovács Andrást.

"Azért mentünk hogy megkérdezzük Kovács Andrást és az Origósokat, hogy honnan szedik a hamis információkat, és hogy miért írnak lejárató cikkeket rólunk. Beszélgetni szerettünk volna velük, hogy ők is lássák, hogy ők hús-vér embereket járatnak le, és esetleg megszólaljon a lelkiismeretük"- mondta a szerkesztőségi látogatásról Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója.

©

Az Origo beszámolója szerint az irodaház portásai elzavarták a momentumosokat, akik elkullogtak. Ezzel szemben a párt állította, hogy nem a portások zavarták el őket, hanem Tókos Lóránt, a portál vezérigazgató-helyettese szólította fel őket távozásra.

"Ez eddig a legerősebb támadás a sajtó ellen, ez nem etikai, hanem jogi kérdés" - nyilatkozta a Momentum látogatásáról a 888.hu-nak Gábor László, az Origo főszerkesztő-helyettese.

Nem bírnak magukkal

A Momentum akciója téma volt Lázár János csütörtöki Kormányinfóján is. A Mészáros-féle Echo TV egyik munkatársa arról kérdezte a minisztert, mit szól ahhoz, hogy a momentumosok bementek az Origo szerkesztőségébe.

"Nem bírnak magukkal. Meg vagyok döbbenve. Mit akartak?"

- válaszolta Lázár, miközben a teremben ott ült az érintett újságíró.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Verhofstadt szerint Orbánt csak a magyar szavazók állíthatják meg

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Ilyen a pillanat, amikor szemből jönnek az autópályán – videó

Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost

Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Ha erre rábólint az Intel, az ön számítógépe is nagyobb biztonságban lesz

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

A VW új hátsó lámpáját okostelefonról lehet személyre szabni - önnek hogy tetszik?

A VW új hátsó lámpáját okostelefonról lehet személyre szabni - önnek hogy tetszik?