szerző:
hvg.hu

A levelet szerinte jó e-mail címre küldte és le is írta benne, hogy nem akarja felhasználni az így 50 forintért vett bérletet.

A BKK vezérigazgatója hétfő reggel a Rádió 1 Balázsék című műsorában arról beszélt, hogy a BKK online jegyrendszerét egy html-kód átírásával meghekkelő 18 éves fiú rossz e-mail címre küldte el a hibaüzenetét, ezért esélyük sem volt felvenni vele a kapcsolatot. Dabóczi Kálmán közölte, szerinte a fiú nem jóhiszeműen járt el, mert egy automatikusan generált e-mail címre és késve küldte csak el az észrevételeit, miközben az Indexet már tájékoztatta a biztonsági hibáról.

A fiú, aki azóta elindította az Etikus bűnöző Facebook-oldalt, most közzétett egy screenshotot a korábban küldött leveléről, amelyben jelezte a hibát a BKK-nak.

A screenhoton az látszik, hogy a levelet Dabóczi Kálmán szavaival ellentétben nem csak az automatikusan generált mailcímre küldte el, hanem továbbította a BKK-vezér által is említett [email protected] címre ugyanaznap, ráadásul még nem sokkal délután 3 után. Dabóczi arról beszélt, hogy ők csak órákkal később, sőt, az Index cikkének megjelenése után kaptak levelet a fiútól, valamivel 6 óra után.

A kiposztolt levélben a fiú tájékoztatja a BKK-t arról, hogy biztonsági rést talált a weboldalukon, mert a kosárba rakáskor a termék árának átírásával (POST requestben) annyiért tud bérletet venni, amennyiért csak akar, így tudott 50 forintért havi bérletet venni. A levélben az is benne van, hogy jóhiszeműen járt el:

Nem használtam fel a bérletet, célom világos és jó, nem követtem el bűncselekményt, mivel egyből jelentettem

- áll a levélben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Kevés a nő a magyar hírműsorokban

Kevés a nő a magyar hírműsorokban

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Reszkessetek, betörők: szó szerint kifüstöli a házból a tolvajokat egy új kütyü

Újabb imázsvideót küldünk a világnak Magyarországról és Budapestről

Újabb imázsvideót küldünk a világnak Magyarországról és Budapestről

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Végre már megrendelhetjük a régóta ígért repülő autót

Súlyokkal megpakolt teherautók foglalják el a Lánchidat péntek éjszaka

Súlyokkal megpakolt teherautók foglalják el a Lánchidat péntek éjszaka