szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több, a magyar csapat tagjai által készített videót tett közzé a Magyar Vívószövetség, hogy bizonyítsa: a főtitkár nem csak képzelődött, amikor kritikus biztonsági helyzetről beszélt a lipcsei világbajnokságról hazaérkezve.

A világbajnok és többszörös olimpiai érmes Boczkó Gábor, aki megbízott főtitkára a szövetségnek, kedden beszélt arról az M1 híradójában, hogy a lipcsei világbajnokság résztvevői nem tudtak kizárólag a versenyekre összpontosítani, mert a város főterén lévő szállásuk előtt folyamatosak voltak a valószínűleg migránsokhoz köthető rendbontások. A korábbi párbajtőröző azt is mondta, hogy a magyar vívóválogatott tagjai csak napközben, és akkor is csak csoportosan közlekedtek a városban a "kritikus biztonsági helyzet miatt".

A 444.hu később rákérdezett a lipcsei városvezetésnél és a helyi rendőrségen, hogy mit tudnak a Boczkó által említett esetekről. A két szervezet mindent cáfolt, szerintük nem volt kritikus a helyzet a városban, és más, a magyar küldöttséggel egy szállodában lakó csapatoktól sem érkezett hozzájuk panasz a közbiztonságra. Hasonló válaszokat kapott a helyi hatóságoktól egy lipcsei lap is.

Csütörtök este a Magyar Vívószövetség azonban közzétett néhány, állításuk szerint közvetlenül a hoteljük mellett készült videót, amelyen a Boczkó Gábor által említett két eset szerepel. A szervezet holnapjára néhány kivágott jelenet is felkerült, amelyen állítólag látszik az a bozótvágó kés is, amelyet a rendőrség végül elkobzott az igazoltatott emberektől.

Közölte továbbá, hogy mindenben támogatja a megbízott főtitkárt, és a maga részéről lezártnak tekinti a nyilatkozatot követően kialakult, megfogalmazása szerint nemtelen vitát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Csak pislogtak a lipcseiek a magyar vívófőnök migránspoklos meséjétől

A lipcsei rendőrségnél, az önkormányzatnál és az érintett hotelben is csodálkozva fogadták a magyar vívószövetség megbízott főtitkárának, marketingigazgatójának Lipcsével kapcsolatos állításait. Nem tudott zajról és csapnivaló közbiztonságról az a német újságíró sem, aki a magyarokkal egy hotelben lakott.

A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

A rendőrség keresi ezt a bringást, mert megrongált egy autót

Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele

Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele