szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Slaggal fröcskölte le a miniszter felesége a házuk előtt demonstrálókat, amit a devizakárosultak vízágyús oszlatásként éltek meg.

Szóváltásba keveredett a Nem adom a házam mozgalom Trócsányi László igazságügyi miniszter feleségével. A miniszter háza elé szerveztek egy tiltakozást a devizakárosultak – nagyjából négyen lehettek ott –, az általuk közzétett videó azzal kezdődik, hogy a miniszter felesége megy vissza a házba, őt követik a tiltakozók, az egyik nő pedig azt mondja, "kár, hogy ilyen gyorsasággal nem a bankárokat ítélték el, amiért csaltak meg loptak, meg kifosztják az embereket a házaikból. (...) Akkor is kellene mondani, hogy azonnal hívom a rendőrséget!".

A videón nem derült ki, hogy a miniszter felesége mikor mondhatta ezt, mindenesetre a rendőrséges megjegyzésnél a tüntető nő már befelé, az udvar felé beszél. Utána nagyjából három percig sorolták kifogásaikat, mikor Trócsányi László felesége locsolás közben lefröcskölte a tüntetőket is. Az első fröcskölés nem látszott – azt csak onnan lehetett tudni, hogy egy nő kifogásolta, hogy a ruhája és a fényképezője vizes lett –, a második kilocsolás viszont kivehető a videón. A tüntetők és a miniszter felesége hosszan veszekedtek, a miniszter felesége azzal érvelt, hogy esőben is ugyanennyire lenne vizes, és a minisztérium elé küldte őket tüntetni. A tiltakozó szövegeket mindenesetre a kérésének eleget téve nem ragasztották ki a miniszter házának kerítésére.

A tüntetés a szóváltás után pár percig még tartott. A devizakárosultak rosszul élték meg a lelocsolást, "vízágyús oszlatás" címet adtak a videójuknak.

(via 24.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!