szerző:
hvg.hu

Eléggé megrostálta az MTI Veres püspök kritikus szentbeszédét, kihagyott belőle egy kormánykritikus részt, és azt is, amelynek Németh Szilárd-i értelemben sorosista áthallása van.

Dörgő hangú, meglehetősen kritikus szellemű szentbeszédet tartott Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke augusztus 20-án a Szent Jobb körmenethez kapcsolódó szentmisén. Az MTI a beszédének fő gondolatát emelte ki beszámolójából, a kereszténység problémáit, a hit elvesztését, a meggyengülését. Veres ostorozta a híveket, amiért Európában meggyengült a kereszténység, de a kormánynak is odavágott egyet, "egy fondorlatosan megfogalmazott, a jószándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben…" A 444 szerint arra utalt a püspök, hogy a lombikbébiprogramban több embriót hoznak létre, mint amennyit végül beültetnek, a többieket pedig elpusztítják, ami elfogadhatatlan kell legyen egy kereszténynek.

De nem számolt be Veres másik gondolatáról sem az MTI: "ne adjuk fel, és tegyük mindennapi kötelességünket azzal a bizonyossággal, hogy valójában a nemhívők által is elfogadott, ún. Alapvető Emberi Jogok Isten törvényeinek nem vallásos megfogalmazásai. Vagyis, akik ezek érvényesüléséért küzdenek, végső soron ugyanazért fáradoznak, mint mi keresztények." (Veres beszédét a Magyar Kurir hozta le teljes egészében.) Ez a beszéd azon része, amely a keresztények kapcsolódási pontjait mutatja be. Az alapvető emberi jogok pedig kényes terep: olyan szervezetek foglalkoznak a lehető legteljesebb magyarországi érvényesülésükkel, mint a kormány által megbélyegzett, Soros György által is támogatott TASZ.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

3,2 milliót adott bélyeggyűjtőknek Kövér László

Na, milyen volt Afrika? Film készül Széchenyiről, a híres magyar vadászról

Na, milyen volt Afrika? Film készül Széchenyiről, a híres magyar vadászról

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Akkora show-n mutatták be az új magyar buszt, mint egy luxus-Mercedest – képek

Lekapták Gruevszkit az Anker közben

Lekapták Gruevszkit az Anker közben