szerző:
hvg.hu

Az ENSZ-főtitkár antiszemtitizmussal kapcsolatos szavaihoz illesztették be a képet a Soros-ellenes plakátról.

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az Izrael-ellenes, modern antiszemitizmust, az Új Kína, vagyis a kínai állami hírügynökség pedig mindennek illusztrálásához egy magyar Soros György-ellenes plakátot választott – szúrta ki a 444.hu.

Guterres amúgy Reuven Rivlin izraeli államelnöknél tett látogatásán és a Jad Vasem holokausztmúzeumban is beszélt az antiszemitizmus veszélyeiről, aki amúgy az izraeli elnök az Izrael elleni diszkrimináció abbahagyására kért. Guterres azt mondta, az ENSZ főtitkáraként elkötelezetten harcol az antiszemitizmus és az intolerancia minden, még fel nem számolt formája ellen, mondván az antiszemitizmus továbbra is létezik.

Az Új Kína hírügynökség ugyanerről a hírről számolt be, illusztrációként pedig egy székesfehérvári Soros-ellenes plakátot választottak idén júliusból. A képaláírásban az szerepelt, hogy Magyarország legnagyobb zsidó szervezetének vezetője szerint a kormányplakátok antiszemita érzelmeket keltenek, és a plakátok eltávolítását követelte.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!