szerző:
hvg.hu

A fia adta a jegyet a hintabalesetben megsérült fiú családjának – mondta az InfoRádiónak Greznár Attila, a Várpalotán eltört kalapácshinta üzemeltetőjének vezetője. Az orvosok még mindig küzdenek a fiatal életéért.

Együttműködik a hatóságokkal és a balesetben súlyosan megsérült fiú családjával is találkozott annak a cégnek a vezetője, aki a kalapácshintát üzemeltette a hétvégi várpalotai napokon – hangzott el az InfoRádióban.

"Ennek a családnak – anyuka, egy kislány és egy fiú – nagyon tetszett a hinta, már négyszer ültek fel egymás után a berendezésre. Amikor az utolsó menetnél leszálltak, a kislány odament a fiamhoz, aki a berendezést kezelte, majd vitt neki kávét. A fiam ezért cserébe három tiszteletjegyet adott a családnak" – idézte fel a történteket Greznár Attila, az utazó vidámpark vezetője.

"Azóta nincs nyugtunk, éjszaka nem tudunk aludni" – tette hozzá.

Úgy tudni, hogy a hinta felső szára eltört, és hatalmas erővel az alsó szárhoz csapódott, ahol a fiú ült. A fiú mögött a testvére és édesanyja ült.

A vidámpark közleménye szerint az érintett hinta 2 éve készült, problémamentesen működött a legnagyobb fesztiválokon is, legutóbbi éves felülvizsgálata pedig júniusban történt meg.

Greznár Attila az InfoRádiónak azt mondta, mindig figyeltek arra, hogy "a lehetőségek határán a lehető legbiztonságosabb berendezéseket" tudják megterveztetni és legyártatni, soha nem volt semmilyen gondjuk.

"Az én laikus meglátásom a következő: ahogy néztem a törésfelületet, rendkívül szemcsésnek láttam, ezért arra gondoltam, hogy vagy nem megfelelő anyagot használtak, vagy az edzést nagyon rideggé tették, nem megfelelő módon történt az anyag visszaeresztése" – mondta a cégvezető, hozzátéve, hogy ő nem szakember, de nagy szakmai múltja van.

A berendezést minden összeszerelés után átvizsgálják, minden üzemnap előtt ellenőrzik, erről üzemeltetési naplót vezetnek. Ezt a hatóságnak át is adták. A 65 éves férfi egyébként ebbe a szakmába született, a szülei és a nagyszülei is a szórakoztatóiparnak ezen ágában dolgoztak – mondta az InfoRádiónak.

A kalapácshintát lebontották, a rendőrség lefoglalta, a szerkezetét szakértők vizsgálják.

A 18 éves fiút, aki a gépezettől 10 méterre, az úttestre esett, még szombat este megoperálták. Súlyos agysérüléseket szenvedett, a koponyája is összetört, jelenleg válságos állapotban fekszik az intenzív osztályon, mélyaltatásban tartják.

Ha sikeres lesz a kezelés és életben marad a fiú, akkor az ébresztés után derül majd ki, hogy milyen agyterületei, funkciói működnek – mondta az InfoRádiónak Tamás László, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosa. Úgy tudja, hogy a fiút már a baleset helyszínén elaltatták és intubálták a mentők.

A balesetben összesen négyen sérültek meg. Egy másik 15 éves fiú súlyos térdsérüléseket szenvedett, ő fel fog épülni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!