szerző:
hvg.hu/MTI

Szerintük alkotmányos jogaik sérülnek.

Ahogy korábban megírtuk, új szintre süllyedt a Római-part sorsáról szóló vita: a mobilgát megépítését támogató Egyesület a Római Partért a Facebookon tett közzé bejegyzést arról, hogy "zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni" őket.

A Tett és Védelem Alapítvány ezután a posztra reagálva jelezte, hogy jogi eljárást kezdeményez az ügyben a zsidó közösség méltósága elleni megnyilvánulás miatt.

Igyekeztünk megtudni, mit gondol vajon Tarlós István főpolgármester, a mobilgát lelkes támogatója a zsidózásról megnyilvánulásáról, de nem tudtunk meg túl sokat. Sajtófőnöke annyit mondott, Tarlós azt üzeni, hogy kérdezzük az egyesületet.

De nem kellett őket kérdezni, mivel mindezek után az MTI sajtószolgálatán keresztül kiadtak egy közleményt, amelyben mindent megmagyaráznak. Ebben a zsidózás elmaradt, most már azt írták, "értelmiségiek egy csoportja kirekesztésben és hátrányos megkülönböztetésben akarja részesíteni a Római parton (sic!) élőket és dolgozókat!"

Emellett felkérték a magyar politikai pártokat, hogy határolódjanak el attól a kirekesztéstől, gyűlöletkeltéstől és hátrányos megkülönböztetéstől, amiben értelmiségiek egy csoportja a Római-parton élőket és dolgozókat részesíti.

Szerintük jelenleg a Római-parton élőknek és dolgozóknak az egészséges környezethez és a magántulajdonhoz való alkotmányos joga sérül, mivel
a magán- és közösségi tulajdont folyamatosan veszélyeztetik az árvizek. Egyes körök ezen állapotokat akarják véglegesíteni nettó hazugságokkal.

"Felháborítónak tartjuk azt, hogyha mi kritikát fogalmazunk meg velük szemben, illetve nyíltan és határozottan képviseljük véleményünket, akkor minket máris antiszemitának bélyegeznek! Nem kérünk lakókörnyezetünkben más kerületekből importált demokratikusnak mondott fáklyás felvonulókból és a Római part faunájáról író és hazugságokat terjesztő újságcikkekből! Alkotmányos jogainkat akarjuk érvényesíteni és tiltakozunk megosztó betonfalak építése, illetve az ellen, hogy a magántulajdonainkra felkérés és beleegyezésünk nélkül terveket és rajzokat helyezzenek el!"

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

Merkel bekeményít: itt az első pofon a szaúdi újságíró halála ügyében

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot

Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot