szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tanácstalanul fejet vakaró hivatalnokokat látott a Jobbik új, plakáttörvényt kicselező hirdetései előtt hétfő reggel Soroksáron olvasónk. A férfi és a nő több szögből, legalább tíz percen keresztül fotózta a kerületben hétvégén megjelent plakátokat, aztán egy füzetbe irkáltak valamit – bizonyára egy olyan, kormányhivatali plakátkommandó munkatársai lehettek, amelyek megalakítását még augusztusban rendelte el a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Jobbik, amely két hónapig névtelenül és büntetlenül űzött gúnyt a parlamenten csúnyán áterőltetett plakáttörvényből, múlt péntekre megtalálta a megoldást, hogy immár névvel is megtehesse ezt: az ellenzéki párt 1100 plakáthelyet és egyéb reklámeszközt vásárolt, amelyeken – mivel a sajátjai – úgy és azt hirdet, amit csak akar.

A jelek szerint a párt azt a kampányát folytatja, amelyet a plakáttörvény július 15-i hatályba lépésekor kényszerült félbehagyni: az új hirdetések egy részén legalábbis ugyanazok a fekete-fehér Orbán Viktor-, Rogán Antal-, Mészáros Lőrinc- és Habony Árpád-portrék köszönnek vissza, mint a tavasszal kikerült „Ők lopnak”- kezdetűeken, csak most „Gengszeretek”, illetve „Ők a félelem”-szlogennel.

A Lázár János utasítására létrejött kormányhivatali plakát-kommandók, ahogy arról nemrég beszámoltunk, egyelőre nem találtak eddig fogást a Jobbik hirdetésein, bár a plakátoknak eddig helyt adó Simicska-cégektől bekérték már az adatokat, hogy ki az a titokzatos megrendelő, aki magánszemélyként tette közzé a Jobbik üzeneteit.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Bürokratikus akadálypálya vár a táppénzt igénylőkre, épp ideje, hogy ez változzon

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt