szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Tiltott pártfinanszírozásra" hivatkoznak.

Közleményt adott ki a Pest Megyei Kormányhivatal azzal kapcsolatban, hogy elkezdték leszedetni a névtelenül kitett kormányellenes plakátokat.

Mint arról beszámoltunk ugyanis, a megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a jelöletlen plakátokat, mondván azok „nagyban hasonlítanak” a Jobbik korábbi plakátaira, és mint ilyenek költségvetési pénzből gazdálkodó szerv hirdetésének számítanak, vagyis a júliusban hatályba lépett plakáttörvény tilalma alá tartoznak.

Erőből nyomja le a kormány a plakáttörvényt kijátszókat: leszedetik a névtelen hirdetéseket

Nem hiába dolgoztak hónapok óta a Lázár János utasítására létrejött plakátkommandók: megtalálták a szerintük érvényes okot, hogy leszedethessék a plakáttörvényt kijátszó kormányellenes plakátokat. Az ok: hasonlítanak a Jobbik plakátjaira.

A Pest Megyei Kormányhivatal ezzel kapcsolatban azt közölte, több más megyei kormányhivatalhoz hasonlóan

a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolítását rendelte el.

Hozzátették, a kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahír felületeiről eltávolítják a plakátokat, mert álláspontjuk szerint a cégek nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, vagyis nem szolgáltattak adatokat, nem jelentették be listaárukat valamint szerződésüket sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását. 

A rendőrség a kormányhivatal kérésére biztosítja a helyszínt és hogy ne akadályozzák meg illetéktelenek a munkavégzést, rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt

- írta a kormányhivatal, amely azt követelte, hogy a Publimont és a Mahír tegyen eleget adatszolgáltatási kötelezettségének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!