szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyszerű tépkedésnél és lefestékszórózásnál kreatívabban rongálták meg kormánypárti aktivisták a Jobbik hét végén kikerült új, kormányellenes plakátjait Kőbányán. A pártközpont helyett is csak gratulálni tudunk: a hirdetésekből tényleg kihozták, amit lehetett.

©
©

A kormányhivatalok megbízásából közben Zala megye után a fővárosban is elkezdték leszedni, pontosabban letakarni az ellenzéki párt – zömében egyébként már saját tulajdonú – plakátjait. Igaz, a kerületek közti szinkront nem sikerült összehozni: a Bajcsy-Zsilinszky út V. kerületi oldalán még kint vannak a hirdetések, 

©

a VI. kerületben viszont már átragasztották őket a kormányhivatal megbízásából.

©

Délelőtt írtuk meg, hogy a plakáthelyek tulajdonosa, a Fidesz helyett két éve már a Jobbikot támogató Simicska Lajos megadta magát a plakáttörvényt erősen megkérdőjelezhető módon értelmező kormánypárti erőfölénynek, és közleményben tudatta, hogy két, közterületi reklámmal foglalkozó cége, a Mahir és Publimont a jövőben nem tesz közzé politikai hirdetéseket.

Simicska Lajos szerint a kormánypárti többség egy általa „jogalkotásnak csúfolt folyamatban” olyan abszurd szabályrendszert alkotott, amely meggyőződése szerint súlyosan alkotmánysértő, a „nyílt hatalmi erőszakkal” szemben pedig lehetetlennek tart minden további anyagi és személyes kockázatvállalást. Cégei ugyanis darabonként 150 ezer – összességében több mint 300 millió forintos bírságot kockáztatnak, ha kint hagyják a „névtelen hirdető” törvényellenesnek minősített plakátjait.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Szerbiában 4 hetes lesz a téli szünet a járvány miatt

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Radar360: Helyzet van a választási törvény és George Clooney körül

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak