szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eljött ez a nap is: ma tartja századik Kormányinfóját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az előző 99 alkalomhoz hasonló mai is percről percre követheti nálunk Lázár sajtótájékoztatóját!

1 2
Sorrend megfordítása

Vége a 100. Kormányinfónak!

Köszönjük a majd háromórás figyelmet.

Ajándékot kap Lázár

Fiala János ajándékot szeretne adni Lázárnak a 100. Kormányinfó alkalmából, de csak kamerákon kívül teheti meg ezt. Fiala egyébként az egyetlen, aki tegezni szokta Lázárt, és viszont.

Családbarát munkahelyek

Lázár nem tartja egészségesnek, hogy egy minisztérium óvodát, bölcsődét tartson fenn saját dolgozóinak.

Mi lesz a Lex Heinekennel?

Lázár nem látja esélyét, hogy még idén megszavazzák a Lex Heinekent.

100% élvezet

Minden percét élveztem

– mondta Lázár, mikor arról faggatták, melyik volt a kedvenc pillanata az elmúlt 99 Kormányinfóból.

Lázár csak nyert a Kormányinfóval

Nagyszerű

– válaszolta Lázár arra a kérdésre, milyennek látja a magyar sajtó helyzetét. "Én nyertem azzal, hogy mi találkoztunk" – tette hozzá.

Nem hátrál meg a kormány a civilek és a CEU ügyében

A kormány nem tervezi sem a civiltörvény, sem a lex CEU módosítását az uniós kötelezettségszegési vizsgálatok miatt, jelentette ki Lázár János. A kormány már vizsgálja a CEU megállapodását, ha az egyetem megfelel az előírásoknak, elhárulnak az akadályok a működése elől.

Lázár szerint visszaüthet a nyolcéves kormányzás

A csütörtöki Kormányinfón Orbán korábbi nyilatkozatáról kérdezték Lázár Jánost, amelyben a miniszterelnök helyeselte az őcsényiek reakcióit. Szerinte Orbán nem arra gondolt, hogy rendben van a panziós megfenyegetése, hanem hogy az emberek okkal félnek, "az éremnek két oldala van".

Egy miniszternek nem dolga a miniszterelnök szavaira reagálni, tette hozzá.

©

Kik hazudtak a magyar embereknek a bevándorlással kapcsolatban? – kérdezték ezután Lázártól. A baloldali pártokat nevezte meg elsőként a miniszter: azt állították korábban, hogy nincs krízis. A teljes baloldali mainstream média is elhazudta a problémát.

Nem gondolja, hogy a nemzeti konzultáció politikai hasznot hoz a Fidesznek. Szerinte visszaüthet, hogy már nyolc éve kormányoznak.

Orbánt nem érdekelte, hogy Simicska megint legecizte

“Botka el, Gyurcsány be” – így értékelte Lázár, hogy Botka László szegedi polgármester hétfőn lemondott az MSZP miniszerelnök-jelölti pozíciójáról. A kormányülésen nem volt téma Botka visszalépése, tette hozzá.

Arról is kérdezték, Orbán Viktor kommentálta-e Simicska Lajos kedd hajnali akcióját. Az oligarcha több veszprémi hirdetőoszlopra saját kezével írta fel, hogy “Orbán egy geci.” Orbán szóba se hozta a történteket, mondta Lázár.

Elég szürreális események zajlanak a magyar belpolitikában

– summázta az elmúlt napok történéseit a miniszter.

©

Lesz 200. Lázárinfó?

Ezt a PestiSrácok kérdezte Lázártól, arra utalva, hogy a miniszter többször belengette, a jövőben nem vállalna kormánytisztséget, inkább választókörzetében dolgozna. Lázár szerint túl van habosítva ez a történet. "A Fideszben feladatot kapunk, nem pozíciókat", tette hozzá.

Nagyszerű, hogy találgatnak, találgassanak tovább!

– reagálta arra a kérdésre, hogy vannak-e miniszterelnöki ambíciói.

1 2

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Rendkívül kellemetlen helyzetbe hozta a világ egyik legnagyobb energiacégét Trump

Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Nagydarab aszteroida húz el a Föld mellett a héten

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön