szerző:
hvg.hu/MTI

Ember legyen a talpán, aki kitalálja, kinek adott igazat Lázár János egy fontos kérdésben. Vajna és Mészáros médiabizniszét viszont alaposan leszólta.

Az Index újságírója szegezte Lázár János miniszternek a kérdést, Orbán Viktor miniszterelnöknek vagy Navracsics Tibor uniós biztosnak van-e igaza azzal kapcsolatban, napirenden van-e a Soros-terv Brüsszelben. Navracsics szerint nincs, és ez csak a kampány része, Orbán viszont azt mondta, ezt ő tudja jobban.

Lázár János pedig annyival lezárta:

"Nem kérdés, kinek van igaza."

Aradszki András KDNP-s államtitkár megjegyzésére – aki Soros Györgyöt a Sátánhoz hasonlította a Parlamentben – Lázár azt mondta,

"nagyra tartom Aradszki képviselő urat, kiváló szakember. De tudomásul kell venni, hogy egy ilyen kampányban néhány jelölt olykor feladatának érzi a népszórakoztatást is."

Lázár Jánost egyébként az Európai ügyek bizottságában hallgatták meg, ahol Soros György neve egyszer sem hangzott el. Lázár szerint "ez biztos csak véletlen volt". Lázár a bizottságban arról beszélt, Magyarországnak történelmi érdemei vannak a schengeni határok megvédésében, a balkáni migrációs útvonal lezárásában, és a végsőkig ki fog tartani annak érdekében, hogy meghatározhassa, ki tartózkodjon az országban.

Lázár munkáját dicsérték a fideszes hozzászólók, mire azt mondta,

"az, hogy a kormány jó állapotban van, annak köszönhető, hogy miniszterelnök rendszeresen rendet tesz a kormánytagok és a kormányzati tisztviselők fejében "az európai uniós ügyeket illetően".

A jobbikos Bana Tibor azt kifogásolta, hogy a Fideszhez és a kormányhoz közel álló kör jár jól az uniós pályázatokkal, miközben a kkv-k "fuldokolnak a bürokrácia mocsarában", amit Lázár azzal vert vissza, szigorú, bonyolult és egyértelmű jogszabályok szerint zajlik a pénz elosztása, a bürokrácia pedig együtt jár az átláthatósággal.

"A csodával lenne határos, ha mind a 65 ezer nyertes vállalkozás fideszes lenne."

A lélegeztetőgépek ügyében maradt az Orbán Viktor által indított vonalon, sajnálatosnak nevezte, hogy az egyik beszállító érdekében szólalt fel Hadházy a Parlamentben. Orbán ennél keményebben támadt, Hadházy Ákos LMP társelnök fel is jelenti. Lázár azt is mondta, cél, hogy nagyon jó minőségű eszközt szerezzenek be. Szintén kérdésre válaszolva azt mondta, a sokszínű tájékozódás alkotmányos jogának megfelel a (Mészáros Lőrinc és Andy Vajna tulajdonába került) megyei lappiac, ám szerinte

"a megyei lapoknak már nagyon régen nincs befolyása arra, hogy az emberek mit gondolnak".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!