szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az uniós biztosnak van olyan kollégája, akinek a magyar származású amerikai üzletember az egyik legjobb barátja.

Az Európai Bizottság (EB) jövőjéről, a testület elnökének, Jean-Claude Junckernek az éves beszédéről tartott előadást Budapesten Navracsics Tibor, ahol szóba került többek között Soros György is.

Az EB fideszes kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosától a hallgatóság egyik tagja azt szerette volna megtudni, hogyan kapja meg a testület az utasításokat Soros Györgytől – utalva Orbán Viktornak arra a kijelentésére, miszerint Junckerék a Soros-tervet hajtják végre.

Ezzel kapcsolatban Navracsics azt mondta:

Nem tudom. Soros-terv mint ilyen nem szerepel a bizottság munkatervében. És amikor a migrációs politikai lépéseket a bizottság teszi, akkor ezt a saját logikája mentén teszi."

A politikus hozzátette:

Nem Magyarország az egyetlen, és nem is az első, amely azt a politikát folytatja, hogy időről időre a bizottságot teszi meg úgymond bűnbakká, vádolja bizonyos dolgokkal a bizottságot."

Azt a kérdést is feltették Navracsicsnak, hogy hallott-e olyan kollégájáról, akire Soros György a terve megvalósítása érdekében nyomást gyakorolt. A biztos erre azt mondta: olyan kollégáról hallott, aki azt mondta, hogy a magyar származású amerikai milliárdos az egyik legjobb barátja. Azt ugyanakkor nem árulta el, hogy kiről volt szó.

Idézték a politikusnak Orbán Viktor péntek reggeli szavait, miszerint a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárás nevetségesnek és közröhej tárgyának nevezte. Erről szólva Navracsics közölte: nem találkozott olyan emberrel, aki ezen nevetett volna.

(via Index, 24.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazdaság megsegítésére szánták, milliárdok vándorolnak a NER csókosaihoz

A gazdaság megsegítésére szánták, milliárdok vándorolnak a NER csókosaihoz

Polt a cégbírósághoz küldte Vadait egy MTÜ-s összeférhetetlenség miatt

Polt a cégbírósághoz küldte Vadait egy MTÜ-s összeférhetetlenség miatt

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt

Már öt érintett állítja: nem keresték őket az operettszínázi zaklatás miatt