szerző:
hvg.hu

A menekültellenes kampányok sorát folytató kormány minisztereként Szijjártó Péter azt mondta, a világ nem mer a keresztények védelméről beszélni, csak a kisebbségek védelméről általában, ez képmutatás és a politikai korrektség ámokfutása szerinte.

A miniszter a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című, a keresztényüldözésről rendezett konferencia befejező napján mondott beszédet. Felszólalását „Laudetur Jesus Christus” (Dicsértessék a Jézus Krisztus katolikus keresztény köszöntés) köszönéssel kezdte, majd azt mondta, az olasz külügyminiszterrel beszélt csütörtökön, ott is létrejött egy üldözött kisebbségekkel foglalkozó munkacsoport. Valójában nem csak keresztényekkel, de ezt Szijjártó nem hangsúlyozta.

©

Hosszasan beszélt a keresztényüldözés elleni fellépés fontosságáról, kiderült az is, hogy Szijjártó egyik közeli barátja a török külügyminiszter, akivel meg szokta vitatni a kérdést, és példaként veszi a muszlimvédő hevületét.

Egy jó keresztény nem lehet senki ellen – mondta, miközben több menekültellenes kampányt is végigvitt már a kormánya.

Állította, jelenleg annak a kialakítása van folyamatban, hogy a keresztényellenesség a világ utolsó diszkriminációjának az elfogadása, ez tarthatatlan. „A munka keresztény érték”, mondta, majd hozzátette, a Fidesz-kormány kereszténydemokrata politikát és keresztény külpolitikát folytat. Abban segít, hogy az üldözött keresztények ott maradjanak a hazájukban, vagy a közelben, ne jöjjenek el onnan. Nemzetközi összefogásra van szükség, zárta beszédét.

©

Pénteken felszólalt Rétvári Bence Emmi-államtitkár is, ő Magyarország biztonságának fontosságának beszélt. „A kerítés a piramis alja, a csúcsa pedig a keresztények megsegítése, azoknak, akik kulturálisan a legközelebb állnak hozzánk.”

A kvótaperes eljárásról, amiért Magyarország nem fogadott be 1294 menekültet, azonban, hangsúlyozta az államtitkár, „800 családnak építettük fel az otthonát a Közel-Keleten.” Szerinte a kvóta nem működik, de a Hungary Helps igen, mondta.

Érzékenyek vagyunk az elüldözöttek fájdalma iránt, mert a Gulágra hurcoltak rengeteg magyart.

Elkészült a keresztényüldözésről készült világjelentés is, benne a Budapest-jelentéssel, a cél, hogy a magyar főváros legyen a keresztényüldözés elleni fellépés motorja. Rétvári azt is elárulta, hogy a Honvédkórházban ápoltak megsérült kopt keresztényeket, miközben a tranzitzónákban egy tortúra orvoshoz és rendes ellátáshoz jutni, tette hozzá a helyszínről tudósító riporterünk.

©

Ugyanezen a konferencián csütörtökön Orbán azt mondta, Brüsszel szélsőségeseket akar beengedni Európába, hogy aláássa az európai értékeket, ő viszont szeretné kereszténynek megőrizni legalább Magyarországot. „Le kell számolni a politikai korrektséggel és az emberi jogi szómágiával.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez lesz Amerika történetének második legnagyobb lottónyereménye

Ez lesz Amerika történetének második legnagyobb lottónyereménye

Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Eszement kincsen ül Észak-Korea, miközben lakói éheznek

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

Egy nap, két hír és egy furcsa érzés

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Csak most vette észre a Pentagon, hogy hónapokkal ezelőtt ellopták 30 ezer katonájuk személyes adatát

Már 445 milliárd forinttal támogatta a nagy cégeket a kormány

Már 445 milliárd forinttal támogatta a nagy cégeket a kormány