Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid

"Amit tiszteletdíjként kap, azt teljes egészében szétosztja a rászorulók között", "nem él hivalkodóan, nem visel milliós értékű karórát, mint Kóka János annak idején, és helikopterre sem vágyik", "nem az állami vagyon lebontásával, nem rablóprivatizációval szerezte meg első millióit, hanem szorgalmával és kétkezi munkájával, ellentétbe a Zuschlag-féle fehérgalléros bűnözőkkel".

Íme, ez Mészáros Lőrinc. Nem más állítja róla, mint volt jegyzője, Petrin László jogász a kormányoldal médiájának legújabb ékkövében, a Minden Szón.

Petrin azzal kezdi, nem politizálni akar, de "az igazságtalanságot nehezen viselem". Mészárost elmondják mindennek, mindennel fenyegetik, holott "egyetlen bűne, hogy Felcsút polgármestere, illetve földije Orbán Viktornak".

Hatszáz embernek ad munkát, nem él kicsapongó életet, "családi háza nem kacsalábon forgó kastély, nem luxusnegyedben lakik, és Gyurcsánnyal ellentétben erőszakkal sem lehetne másoktól elkonfiskált 'apró' villába költöztetni".

Bár a lap nem tartja fontosnak megemlíteni, hogy Mészáros egykori jegyzője a cikk szerzője, ő maga nem hallgatja el ezt a tényt: "mint a település volt jegyzője, tudom, szerénysége tiltja, hogy önmagát előtérbe tolja, és önmagának reklámot csináljon".

Ennyike, ahogy mondani szokás.

Mészárost, akinek hivatalosan 12 cége van, gyakorlatilag azonban 125, aki egy év alatt keresett tisztességes munkával 100 milliárd forintot, és ezzel már az ötödik leggazdagabb magyar 120 milliárdos vagyonnal, aki nem él hivalkodó életet, de néha egy szuperjachton találja magát, és maga is döbbenten érzékeli, hogy 700 milliós villát vett az Adrián, és akinek építőipari cégeinél a fizikai dolgozók az országos bruttó átlagbér alatt keresnek, szóval Mészárost csak a politikai rosszakarók támadják. Igaztalanul.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!