szerző:
hvg.hu

Rágalomnak tartja, amit a színésznő állít.

Marton László rendező a hvg.hu-nak küldött közleményben azt írta, Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz.

"Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére."

Sárosdi Lilla színésznő pár napja állt a nyilvánosság elé azzal, hogy 20 évvel ezelőtt egy neves rendező szexuálisan zaklatta. Azt írta, egy neves rendező előbb meghívta, hogy nézzen meg egy próbát, majd kocsikázni vitte egy középkorú barátjával. "A Margit hídnál – sosem feledem a képet – oldalra nézek, látom a parlamentet, és előttem a nagyrendező térdel a kocsiülésen, letolt sliccel, pici löttyedt hímtagja limbál a szemem előtt, "Puszild meg!" – hallom az instrukciót." A nő elsírta magát, a rendező pedig sértődötten kiszállt a kocsiból. Sárosdi Lilla a hvg.hu-nak azt mondta, tudja, nem ő volt az egyetlen.

Sárosdi Lilla ma, a Facebook-oldalán közzétett videójában közölte, Marton Lászlóról, a Vígszínház korábbi igazgatójáról beszélt. Marton László közlemény után visszahívtuk Sárosdi Lillát, aki azt mondta, a bíróság előtt is fenntartja szavait.

"Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel"

- mondta Sárosdi Lilla. Arra pedig, hogy Marton perelne, azt üzente,

"Én bátran fogom vállalni ott is az igazam."

Megkerestük a Vígszínházat is, amely egy rövid közleményben reagált:

"a Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik."

Marton nemcsak főrendező ott, de a vezetőség tagja is.

A név nyilvánosságra kerülése előtt azt írták, a Katona József színház álláspontjával értenek egyet. A Színművészeti Egyetem már reagált megkeresésünkre, ők nem tesznek semmit oktatójuk megnevezése után sem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Márton Itthon

A Vígszínház a zaklatási ügyről: azt gondoljuk, amit a Katona

Van-e dolga a magyar színházaknak a Weinstein-üggyel és Sárosdi Lilla vallomásával? Ezt szerettük volna megtudni az elmúlt napokban. Hétfő óta leveleztünk a színházakkal, hogy pontokba szedett kérdéseinkre konkrét válaszokat kapjunk. Alább közöljük ezeket, az olvasó pedig döntse el, melyiket díjazza tapssal.

Gergely Márton Itthon

Sárosdi Lilla: Itt járunk a szőnyegen, ami alatt hullák vannak

Nem múlik a fájdalom – mondja a 20 évvel korábbi zaklatásról Sárosdi Lilla. A színésznő szerint azt sugallja a környezet, hogy az ilyenről hallgatni kell. "És így minden dühvel és félelemmel egyedül maradtam" – mondta a Krétakör művésze a hvg.hu kérdésére. Neki ezért segített sokat a hetekben kirobbant amerikai Weinstein-ügy. Azért lépett most elő, hogy másoknak is segítsen. Sárosdi üzeni azoknak, akik úgy érzik, hírbe hozta őket, hogy ez ellen könnyen tudnak tenni.