szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két oldalról kétféle feltételezés van arra, miért nem indulhat Rogán Antal.

Több ellenzéki politikus - így Juhász Péter Együtt elnök, illetve Soproni Tamás, a Momentum alelnöke - is biztosra veszi, Rogán Antal nem indul egyéniben az V. kerületben. Ott, ahol Juhász Péterre a Momentum ráindítja Fekete-Győr András pártelnököt. Juhász szerint erre nincs racionális magyarázat, Fekete-Győr viszont azzal érvel, neki van több esélye a körzetben, de a visszalépést nem tartja kizártnak, ha kiderül pár hónap múlva, hogy ez mégsem így van.

Megkerestük a Rogán Antal vezette minisztériumot, hogy megtudjuk, valóban nem indul-e Rogán Antal egyéniben, de egy nap alatt nem sikerült válaszolniuk, még annyit sem, hogy ez még nem dőlt el, vagy hogy ezt ne a miniszériumon keresztül próbáljuk kideríteni.

Mindenesetre van egy irányadó Magyar Időkös cikk - még október 7-éről -, amely már tényként kezeli, hogy Rogán nem indul. A magyarázat szerint azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök kampányát segíti, így listáról kerül majd be a parlamentbe.

Az ellenzéki politikusok szerint viszont nem erről van szó: Juhász úgy értékeli, Rogán nem mer kiállni - más olvasatban Orbán nem meri megkockáztatni szimbolikus embere bukását -, Soporni Tamás is inkább Juhász munkájához köti Rogán háttérbe húzását.

Rogán Antal az egyik legnépszerűtlenebb kormánypárti politikus - a Medián legutóbbi, ilyen irányú mérésében Semjén Zsolt KDNP elnök mögötte volt -, sőt, volt egy olyan Demokrata mérés is, amely szerint Rogán még Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb. Utána már nem mérték Rogánt.

Orbán pedig nyilván nem kockáztathatja meg, hogy a korrupciós ügyekben gyakran emlegetett, és urizálása miatt támadott Rogán elbukjon még akkor is, ha amúgy a Fidesz megnyeri a választást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit - Joó Hajnalka Itthon

Orbán sajátos logikája mentheti meg Rogánt az azonnali bukástól

Ha a neve szóba kerül, rendszerint jönnek is a kérdések kínos ügyekről, valamint a találgatások arról, meddig nem érzi kínosnak a kormányfő, hogy mindez a közvetlen környezetében történik. Ám úgy tűnik, egyelőre belefér, vagy legalábbis nem ez az a pillanat, amikor Orbán Viktor beáldozná Rogán Antalt.

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Idén már 18-an haltak meg lakástűzben Magyarországon

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék

Új cégükkel már külföldre tekingetnek Mészárosék