szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Népszava szerint megjutalmazták azokat a közszolgákat, akik kiszálltak terepre plakátokat összeírni.

A kormányhivatalokat felügyelő Miniszterelnökség a Népszavának cáfolta az értesülést, a lap azonban állítja, biztos forrásból tudja, hogy fejenként több százezer forintos célprémiumot kaptak októberi fizetésükkel azok a közszolgák, akik a nyáron részt vettek a településeken található óriásplakátok lajstromba vételében. A lajstromozást azzal együtt találta ki a fideszes többség, hogy megszavaztak egy lex Simicskának is becézett törvényt, ezzel próbálták szabályozni a politikai hirdetéseket, bár lényegében az ellenzéki politikai plakátokat tiltják be vele. Az összeírás után ősszel éppen ez alapján kezdték el a kormányhivatalok letakarni a plakátokat, elsősorban persze azokat, amelyeken a kormányt bíráló üzenetek vannak.

Nyáron már kiderült, hogy a kormányhivatalok járásonként 2-3 embert arra vetnek be, hogy elkezdjék összeírni a plakátokat. A lap tehát úgy tudja, hogy akik ebben részt vettek, jutalmat kaptak, ami már meg is jelent a számlájukon.

Simicska Lajos egyébként a törvényi felhatalmazással dolgozó plakátkommandók előtt meghátrált, szeptember végén közölte, hogy a cégei ezentúl nem fogadnak el megbízást politikai hirdetésekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!