szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt a Jobbik elnöke büszkén árulta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Vona Gábor beszélt arról is, hogy számít a melegek szavazataira, a magyarországi korrupció mögött pedig szerinte Orbán Viktor áll.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Vona Gábor szerint a jövő tavaszi választásig még történhet valami, ami kikezdi a jelenlegi rendszert, de inkább csak metaforákban beszélt erről, amikor a Magyar Nemzetnek adott interjúban így fogalmazott:

Ha kiderül, hogy a király meztelen, komoly lavinát indíthat el a társadalomban. És ez a parázs ott van a levelek alatt.

Ami a konkrétabb témákat illeti, a Jobbik elnöke a párt hatalomra kerülése esetén személyesen Orbán Viktor elszámoltatását ígérte. Szerinte ma Magyarországon azért nincs elszámoltatás, mert a Legfőbb Ügyészség, élén Polt Péterrel, ezt megakadályozza.

A hatalomra kerüléshez számít a melegek szavazataira. Kitart viszont az általa konzervatív álláspontnak nevezett vélemény mellett, miszerint a homoszexuális párok ne fogadhassanak örökbe gyereket.

Vona Gábor szerint a Jobbik néppártosodása olyan siker, amelyet majd tanítani fognak politológushallgatóknak az egyetemen. Hogy számszerűen mennyire lett eredményes, azt a 2018-as választás fogja megmutatni – mondta.

A Jobbik elnöke az interjúban elárulta azt is, hogy Havas Henrik ír róla könyvet, amiről úgy gondolja, hogy ez „politikailag is jelent valamit”. „Amikor megkeresett a könyv ötletével, büszkeséget éreztem” – mondta Vona.

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi választáson mennyi egyéni győzelemre számít, a pártelnök azt mondta: „Annyira, mint amennyi a választási győzelemhez szükséges. Ahhoz, hogy egy Jobbik-kormány megalakulhasson, minimálisan negyven egyéni körzetben kell nyerni”.

A teljes interjút itt olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!