szerző:
G. M.
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyar férfinak egy női névről is egy másik férfi jut az eszébe – derül ki Pilhál György mai jegyzetéből. A Magyar Időkben azt írja:

"Lilláról a magyar embernek elsőre Vörösmarty Mihály jut az eszébe"

Csak hát az idézett mondat jól mutatja, mennyit ér, ha valaki azt gondolja, tudja, "a magyar embernek" mi jut az eszébe bármely témáról. Mert ha a Lilla név hallatán valakinek nem az a személy jutna eszébe, akit a környezetéből Lillának hívnak, hanem véletlenül "A reményhez" című vers, akkor minden bizonnyal azt is helyesen tudná, hogy Csokonai Vitéz Mihály a szerzője.

©

A Magyar Idők internetes oldalán már javította a szerző (valamint a szerkesztő, a korrektor, az olvasószerkesztő és a mettőr) tévedését. A Lilla-köd című, lila ködben született cikket átírták a megfelelő költő nevével. Pedig az őszinte javítás az lett volna, hogy

"Lilláról Pilhál Györgynek elsőre Vörösmarty Mihály jut az eszébe".

Így lenne helyes. Önök szerint Pilhál tanul ebből, és nem állítja a jövőben azt, hogy ő tudja, mit gondol a "magyar ember"?

Költői kérdés volt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!