szerző:
T. R.

A miniszter szerint Gyurcsány és Vona közösen kormányozna, a DK és a Jobbik összefognak majd az utolsó pillanatban. Eszméletlen eszmék a Mészáros Lőrinc tévéjében.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

“Egyszer véletlenül hallottam Bolgár urat a Klubrádióban.” Ez nem egy kortárs vicc kezdete, hanem Rogán Antal nyitott ezzel az Echo tévében, Mészáros Lőrinc tévéjében. Ritkán látni, hallani őt, legutóbb egy vidéki fórumát sem verték nagy dobra, de Bayer Zsolttal negyven percet csevegett, nevetgéltek, gazdának nevezték Soros Györgyöt.

A Mélymagyar a tévéműsorok étcsokis muffinja, biztonságos terep mindenkinek, két szereplő szóbeli ölelkezése, Bayer egyszer ki is mondta, hogy “nagyon nem szeretnélek kellemetlen helyzetbe hozni”, ezzel vezette fel azt, hogy elmondta a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa, mihelyt az EU elkezd menekülteket betelepíteni Magyarországra, elgondolkodna a kilépésen. Rogán azonnal nyugtatta Bayert, itt nem tartanak, nem is fog erre sor kerülni. Úgy véli, szerinte nem az uniót kell megváltoztatni, elég lenne, ha Brüsszel nem a Soros-tervet hajtaná végre. Az első huszonegynéhány percből a fentieken túl az derült ki, hogy:

  • a 2019-es EP-választás témája a bevándorlás és Soros György lehet,
  • az EU-s tagállami kormányok menekülteket akarnak, az emberek nem,
  • Orbán Viktornak erősnek kell lennie, mert csak így lehet megvédeni Magyarországot,
  • a V4-eket pedig támadják, de erősek.

A második felvonásban belpolitikáról volt szó, elsősorban a Jobbik néppártosodásáról, amit Bayer úgy írt le, hogy a párt azért húz szélről középre, hogy nagyobb esélye legyen a hatalmat megszerezni. Ez a műsorvezető szájából azért furcsa, mert ő tevékeny részese volt 1993 környékén annak, amikor a Fidesz ugyanezt a mozgást megcsinálta, szélről (csak ők a liberális oldalról) húztak be középre. Lassan ment a folyamat, 1994-ben a Fidesz épphogy bejutott a parlamentbe, de 1998-ra kormányra került.

Rogán erre azt válaszolta, Vona a pénzért és hatalomért mindenre képes, szövetségre lépett Simicskával és Gyurcsány Ferenccel, majd kijelentette, hogy ebből a képletből az következik – mivel a Fidesz szerinte hűséges marad az elveihez –, ha a szavazók úgy akarják, meg fog alakulni egy Gyurcsány–Vona kormány. Bár, tette hozzá, az élet nem úgy működik, hogy ebből lesz is valami. A beszélgetésből Rogán azt is kihozta, hogy a Jobbik néppártosodása valójában a Soros terv része, a Jobbik és a DK pedig az utolsó percig titkolni fogja, hogy összefognak, mert csak így van esély a kormányváltásra.

Olyan kormányt akarnak alakítani, ami tetszeni fog Brüsszelnek és tetszeni fog Soros Györgynek is, ez a játék igazi tétje, ezt kell megakadályozni.

A műsorban Bayer Zsolt naggyá tette Horn Gyulát, aki négy évvel a rendszerváltás utáni első szabad választás után kétharmaddal lovagolt be a műsorvezető szavai szerint a parlamentbe, miközben a jelenlegi elnök, Molnár Gyula az MSZP Retkes Attilája. (Ő az SZDSZ utolsó elnöke volt, ha valaki még emlékszik rá, Rogánnak gondolkodnia kellett, ki ő.)

Külön kiemelendő, amikor Bayer azt mondta, Gyurcsány Ferenc a leginkább utált politikus ma, fogalmazzunk úgy inkább, a legelutasítottabb. Azonban a Fidesz-közeli Demokrata is mérte már azt, hogy Rogánt kevésbé kedvelik, mint Gyurcsányt, ez nem hangzott el a műsorban.

(Aki szeretné megnézni a műsort, megteheti, van első, második rész.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Visszaszorulóban a terrorizmus a világon?

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Kitaláltak egy különleges kabátot, ami minden utazónak jól jöhet – nem csak azért, mert kényelmes

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Pető Iván: Orbán "rendkívül tudatos, erkölcstelen politikus"

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni