szerző:
hvg.hu

A hvg.hu írta meg november közepén, hogy páratlan nyomozói bravúrt hajtott végre a rendőrség: nem találták bűncselekménynek, hogy egy fővárosi iskola tanára több millió forintot vett fel a diákok pénzéből. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint elrendelték a nyomozás folytatását.

Lapunk korábban azt írta, hogy a rendőrség egy határozatban meg is magyarázta, hogy a fideszes tanár nem lenyúlta a pénzt, csak hazavitte, ahogy fogalmaztak: a tanár azért vett ki folyamatosan pénzt az alapítvány számlájáról, hogy azt otthonában, egy „külön dobozban” tartsa.

Azonban a Fővárosi Főügyészség csütörtöki közleménye szerint elrendelték a nyomozás folytatását az V. kerületi iskolai alapítvány tanárát érintő sikkasztási ügyben. „A nyomozó hatóság az ügyben folytatott nyomozást 2017 októberében szüntette meg bizonyítottság hiányában. Az ügyészség a döntést hivatalból felülvizsgálta, és megállapította, hogy a nyomozás folytatása indokolt” – írták.

A gyanúsított által előadott védekezés, és nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozó hatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette. A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni – áll a közleményben.

Az eljárásban korábban kihallgatott férfi az ügynek továbbra is gyanúsítottja.

A gimnáziumi pénzek eltűnéséről szóló cikksorozatunkat itt találja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!