szerző:
hvg.hu

6-8 készenlétis kellett az igazoltatáshoz, amelyre most az Andrássy úton került sor. Valószínűleg a legdrágább két igazoltatás lesz idén.

Vasárnap után ma újra rendőrök akadályozták Hendrey Tibort, hogy a kínai delegációnak felmutassa a tibeti zászlót az Andrássy úton, írja a Klubrádió, amelynek tudósítóját szintén igazoltatták a rendőrök. Hendreyt már a kocsijából kiszállása után elkezdte igazoltatni 6-8 készenlétis, és arra kérték, ne vegye elő a zászlóját. Be is szóltak a központba "megvan az emberünk". Hendreytől annyi tellett, hogy párszor felkiáltott: "Free Tibet".

A Klubrádió riporterét is igazoltatta négy készenlétis, majd a kínai konvoj elhaladtával a rendőrök is távoztak.

Mivel Hendreynek a 2012-es hasonló akciójáért idén félmillió forint kártérítést ítélt a bíróság, elég drága lesz a magyar adófizetőknek ez a két igazoltatás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!