szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány megtárgyalta a Soros-aktát, de hogy mi van benne, az államtitok.

Legutóbb a Nemzetbiztonsági bizottság előtt beszélhetett volna Pintér Sándor belügyminiszter a Soros-tervről, de ellenzéki politikusok elmondása szerint ott nem ő hozta szóba, hanem Molnár Zsolt bizottsági elnök.

Molnár az ülés után azt mondta, a "roppant veszélyes" Soros-terv "nem került megerősítésre nemzetbiztonsági szempontból". Azt nem mondhatta el, Pintér Sándor belügyminiszter mit mondott, annyit elárult, ő azt kérdezte, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak van-e ezzel kapcsolatos feladatuk, van-e nemzetbiztonsági kockázata a tervnek, és az egyáltalán létezik-e.

"Semmi olyan megerősítés nem történt, ami veszélyt vagy nemzetbiztonsági kockázatot sorolt volna föl, akár a civil szervezetek, akár Soros György személyével kapcsolatban."

Szél Bernadett bizottsági tag is azt mondta, a Soros-tervnek nem kell a nemzetbiztonsági bizottság napirendjén szerepelni, mert nincs ilyen terv. Németh Szilárd bizottsági és Fidesz alelnök viszont csak annyit mondott, az ellenzéki képviselők "hazudnak", mikor azt állítják, a Soros-terv nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. Szerinte azzal, hogy ennyit elmondtak, megsértették a zárt ülésre vonatkozó szabályokat.

Pintér Sándort nem lehetett megkérdezni, mert ahogy érkezett, úgy távozott a bizottsági ülésről: titokban. Pintér Sándor októberben úgy beszélt végig egy nemzeti konzultációs fórumot, hogy egyetlen egyszer sem ejtette ki azt a kifejezést, hogy Soros-terv. Később erre rá is kérdezett egy újságíró, mire a miniszter azt mondta: ő a tényekről beszélt, a hallgatóság úgyis tudja, kiről van szó.

A Nemzeti Nyomozóiroda sem tud Soros-tervről

Korábban a jobbikos Mirkóczki Ádám feljelentést tett Soros ellen, hogy kiderítse, valóban létezik-e a Soros-terv, beadványát pedig kormánypárti politikusok kijelentései alapján állította össze. Szerepelt benne egyebek mellett az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának és az alkotmányos rend elleni szervezkedésnek a gyanúja.

Magyar Nemzet azt írta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egy hónapig vizsgálta, hogy indítson-e eljárást, végül azonban elutasította a feljelentést. A lap birtokába került határozatban a szervezet pontról pontra cáfolva, hogy a kormány által fő ellenségnek kikiáltott Soros György ilyenekre készülne.

Most viszont Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszer a kormányinfón bejelentette, megtárgyalták Pintér jelentését a Soros-aktákról, de ennek részleteit nem árulhatta el, mert az államtitok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

"Egyrészt küzdő, szabadságszerető, érzelmes nép vagyunk, másrészt megalkuvók, irigyek"

Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Megszűnik a látogatási tilalom a gyermekvédelmi intézményekben

Kiderült, hogy nem örülnek a fák a zajnak

Kiderült, hogy nem örülnek a fák a zajnak