szerző:
hvg.hu

Visszatértek a közmédiába, a volt miniszterelnök-jelölt által meghirdetett bojkottnak vége.

Élőben nyilatkozott az M1 szerda esti műsorában Molnár Gyula MSZP-elnök, a beszélgetést a műsorvezető azzal indította, "történelmi pillanat". A párt Botka László miniszterelnök-jelölt döntése után hirdetett bojkottot a többi között a közmédia ellen, sajtótájékoztatón sem voltak hajlandók válaszolni a kérdésre.

Molnár Gyula most azzal érvelt, elérkezett a választási kampány élesebb időszaka,

"és mivel Magyarországon a médiafogyasztás úgy alakult, hogy nagyon sok embert nem akarnánk megfosztani, hogy hallja a mi álláspontunkat élőben, ne pedig valamifajta közvetítőn keresztül, ezért úgy döntöttünk, hogy visszatérünk".

A hirado.hu-n csütörtök reggel fél 9-kor még mindig nyitó anyag a Molnárral készült beszélgetés leirata.

Molnár a műsorban arról beszélt, a baloldalon félre kell tenni az egymás iránti előítéleteket és együtt kell működni, ugyanakkor a Jobbiknak nem lehet elfelejteni, amit az elmúlt években képviselt. Szerinte a Jobbiknak "annyi csak az érdeme, hogy nem próbálta ki még soha az ország". Nem lát lehetőséget a Jobbikkal való együttműködésre. Bár ők közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet akarnak, nem kell megijedni attól, hogy Gyurcsányék önálló listát állítottak fel.

"Ők megtették az ajánlatukat a DK-nak, ha az megfelel, várják őket. Az ajtónk az utolsó pillanatig nyitva áll."

A politikus ugyanakkor elismerte, Botka László visszalépése egyfajta mélyütésként érte az MSZP-t, a választóikon is érezhető az elbizonytalanodás. De, úgy vélte, ezek a szavazók nem a Fideszt, vagy valamelyik másik ellenzéki pártot, hanem azok táborát erősítik, akik még nem döntötték el, kire voksoljanak 2018-ban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Szombat hajnalban elindultunk a Merkúrhoz

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Gond volt a TV2-nél, nem ment az élő műsor

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt