szerző:
hvg.hu

Megrajzolták Bajkai István portréját.

A Fidesz egyik alapítója, Orbán Viktor, illetve családjának sikeres, jómódú ügyvédje megmérettetné magát a nagypolitikában – írja az Index Bajkai Istvánról, Erzsébetváros alpolgármesteréről. Bajkai egy olyan ügyvédi iroda elnökségi tagja, amelyik igazán 2014 után szaladt meg, sokmilliárdos állami megrendelésekkel meghatározó pozíciókat szerzett az uniós pályázatok minőségbiztosításában. A politikus szeret jótékonykodni, 2016-ban ő fizette be a legtöbb pénzt a Fidesz pártkasszájába is. A VII. kerületi fejlesztések és a vagyon felügyelete tartozik hozzá, a lap forrása szerint Erzsébetváros vagyonával kapcsolatos döntések csak rajta keresztül futhatnak, a nyilatkozó sokszor úgy érzi, a vagyonnal kapcsolatos ügyeket nem Vattamány Zsolt polgármester, hanem Bajkai határozza meg.

A hvg.hu szeptember végén megírta, az Erzsébetvárosban érdekelt üzleti körök kifúrták posztjáról a Fidesz legodaadóbb politikusát, Rónaszékiné Keresztes Monikát, az új választókerületi elnök pedig Bajkai István lett, így – pozíciójából adódóan – ő indul a jövő évi parlamenti választáson.

Rónaszékiné 2014-ben elvesztette a választást a baloldali színekben induló DK-s Oláh Lajossal szemben. Rónaszékiné és Bajkai – egyébként több évre visszamenő versenyeztetését – a hvg.hu kerületi forrásai visszatérően egyben a Fidesz két befolyásos politikusa, Kövér László választmányi elnök és a párt regionális pártigazgatója, Pesti Imre harcaként határozzák meg: a miniszterelnököt és a Fidesz több vezető alakját még a Bibó-szakkollégiumból ismerő, a Fidesz 1988-as megalakításában is részt vevő Bajkai Kövér László régi bizalmi embere, Rónaszékiné pedig Pesti Imre pártfogoltja.

Bajkai legutóbb azzal került a hírekbe, hogy a nevével ellátott tojásokat osztott az önkormányzat szociális alapon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!