szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pedig az ellenzéki pártok olyan ismert neveket indítanak, mint Juhász Péter az Együttből vagy Fekete-Győr András a Momentumból.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A budapesti egyes választókerület az I. és az V. kerületből, illetve a VIII. és a IX. kerület egy részéből áll, ezt szokták Rogán Antal körzetének nevezni, volt polgármester az V. kerületben és indult is már itt egyéniben, például 2014-ben, nyert is, 45 százalék feletti eredménnyel. 2018-ban nem fog, annyira elutasított politikus. Azt azonban még nem tudni, ki fog indulni a helyén. A 24.hu azonban felmérést készíttetett a Republikon Intézettel itt, hogy megtudjuk az erőviszonyokat.

Kiderült, a mostani helyzetben a Fidesz legalább akkorát nyerne, mint 2014-ben. Az ellenzék viszont megosztott, ahogy a szavazóik is. A pártválasztók körében most az LMP 11, az MSZP 8, a DK 7, az Együtt-Párbeszéd és a Momentum 5-5, az MKKP pedig 3 százalékon áll. A Fidesz 53 százalékot szerezne most vasárnap, míg a Jobbik az országos arányánál sokkal rosszabbul, 6 százalékon áll.

Ha csak a jelölteket nézzük, Juhász Péter a legerősebb, a pártválasztók körében 14 százalékot szerzett, Csárdi Antal az LMP-ből követi őt, 12 százalékkal, az MSZP-s Kovács Alex 8 százalékon áll, a Momentum elnöke, Fekete-Győr András pedig 6-on. A Jobbik Losonczy Pált indítja, ő is 6 százalékon áll, a Kétfarkú Kutya Pártból Horváth András 3 százalékot szerzett. Az ismeretlen Fidesz-jelölt azonban toronymagasan, 50 százalékkal vezet.

Az átszavazásokat megvizsgálva a kutatás arra a megállapításra jut, hogy a körzet akár szoros is lehetne – de csak akkor, ha egy (nem jobbikos) jelölt állna szemben a Fidesz jelöltjével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Földrengés rázott meg két görög szigetet

Földrengés rázott meg két görög szigetet