szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Az eredmények ismerete alapján csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a "Soros-terv" részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között – magyarázta a kormány képviselője, aláhúzva: "a magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni".

Kérdés persze, hogyan és milyen pontossággal dolgozták fel a beérkezett válaszokat. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint, aki korábban háromszor 15 percet tölthetett el azon a három helyszínen, ahol a beérkezett íveket őrizték, azt állítja, hogy a kormány által emlegetett szám kamu. Korábban Facebook-oldalán azt írta, hogy a neki megmutogatott helyiségekben tárolt dobozokba alig egymillió konzultációs ív férne el, a raktárakban pedig még egy kockás papíron se vezették, hány doboz érkezett be hozzájuk. Az ellenzéki politikust feljelentették.

Pénteken a Fővárosi Ítélőtábla a Helsinki Bizottság és a kormány vitájában az előbbinek adott igazat: úgy döntött, hogy internetes oldalakon, reklámokban ezentúl ne legyen elérhető a konzultáció ötös pontja. Ebben az szerepelt, hogy Soros György azt akarja elérni, a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. A kérdőívben nevesítették a Magyar Helsinki Bizottságot, és azt állították a szervezetről, hogy védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

NNI: Nem készül erőszakra Soros György

Jó ideje a kormányzati kommunikáció legfőbb üzenete, hogy Soros György veszélyes tervet készített és hajtat végre embereivel, a rendőrség szerint a magyar származású amerikai üzletember nem jelent fenyegetést Magyarországra.