szerző:
MTI / hvg.hu

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a Soros-tervre – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció volt a legsikeresebb Magyarország történetében, azon ugyanis több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig pedig másfélmilliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Az eredmények ismerete alapján csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a "Soros-terv" részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között – magyarázta a kormány képviselője, aláhúzva: "a magyarok tehát nem akarnak bevándorlást, és nem akarnak bevándorlóországgá válni".

Kérdés persze, hogyan és milyen pontossággal dolgozták fel a beérkezett válaszokat. Az LMP-s Hadházy Ákos szerint, aki korábban háromszor 15 percet tölthetett el azon a három helyszínen, ahol a beérkezett íveket őrizték, azt állítja, hogy a kormány által emlegetett szám kamu. Korábban Facebook-oldalán azt írta, hogy a neki megmutogatott helyiségekben tárolt dobozokba alig egymillió konzultációs ív férne el, a raktárakban pedig még egy kockás papíron se vezették, hány doboz érkezett be hozzájuk. Az ellenzéki politikust feljelentették.

Pénteken a Fővárosi Ítélőtábla a Helsinki Bizottság és a kormány vitájában az előbbinek adott igazat: úgy döntött, hogy internetes oldalakon, reklámokban ezentúl ne legyen elérhető a konzultáció ötös pontja. Ebben az szerepelt, hogy Soros György azt akarja elérni, a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért. A kérdőívben nevesítették a Magyar Helsinki Bizottságot, és azt állították a szervezetről, hogy védi a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

NNI: Nem készül erőszakra Soros György

Jó ideje a kormányzati kommunikáció legfőbb üzenete, hogy Soros György veszélyes tervet készített és hajtat végre embereivel, a rendőrség szerint a magyar származású amerikai üzletember nem jelent fenyegetést Magyarországra.