szerző:
hvg.hu

Az LMP két társelnöke fideszes politikusoknak osztotta ki a listát, amin a bűncselekménygyanús ügyek szerepelnek "gyanúsítottakkal" és Btk.-beli tényállással. Orbánnal kezdték.

Orbán Viktort költségvetési csalással és hivatali visszaéléssel lehetne megvádolni az LMP szerint a 2018-as választás után – feltéve persze, ha nem ők nyernek –, amiatt, hogy a párt szerint jelentős mértékű vagyonosodást titkolt el, politikai célból hatósági eljárásra adott utasítást, befolyásolta az ügyészséget és más állami intézményeket. Ott van még a hatvanpusztai kastély ügye is. A listát a 24.hu kérte el a két politikustól, összesen 18 név szerepel rajta – egyet Hadházy Ákos társelnök írt rá kézzel –, nemcsak politikusok, Fideszhez vagy Orbán Viktorhoz köthető emberek is vannak rajta.

Például "a vej", Tiborcz István, akit az LMP szerint az Elios közbeszerzési győzelmei és gyanús földszerzések miatt lehetne felelősségre vonni, Habony Árpádot pedig a letelepedési kötvények és a belvárosi ingatlanok ügyei miatt. Utóbbi esetében az LMP szerint megáll a költségvetési csalás gyanúja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szenteket avatnak ma a Rómában

Szenteket avatnak ma a Rómában

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

Megszüntetné a Fidesz a lakástakarékok állami támogatását

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Luxemburgban is a zöldek törtek előre

Csökkenie kéne most a benzinárnak, mondjuk miért

Csökkenie kéne most a benzinárnak, mondjuk miért

Négykerekűt is gyárt már a Segway, és csodásan néz ki

Négykerekűt is gyárt már a Segway, és csodásan néz ki

Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)

Cápák közé ugrott egy meztelen férfi (videó)