szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LMP-s Hadházy Ákost pedig feljelentették, mert szerinte kamuzott a kormány a pontos számokról. Ő a közjegyző által hitelesített számokat is vitatja.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ hétfői közleménye szerint a kormány részvételi adatokkal kapcsolatos tájékoztatását igazolja, hogy a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke december 7-én hitelesítette a ténytanúsító jegyzőkönyvet. A dokumentum szerint december 6-ig összesen 2.171.500 darab konzultációs válaszküldemény érkezett (ez a szám értelemszerűen nem tartalmazza az internetes kitöltések számát, amely 178 491).

A kormány honlapjára a teljes – háromoldalas – jegyzőkönyv is felkerült, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Magyar Posta Zrt. képviselői előtt a közjegyző hitelesítette a fent említett számot, sőt újabb háromezer darab küldeményt még aznap átadott a posta, ma pedig ezt is megfejelik még visszaküldött ívekkel.

 

©

Az LMP két társelnöke, Hadházy Ákos és Szél Bernadett november végén jutott be három olyan helyszínre rövid időre, ahol a visszaérkezett konzultációs íveket tárolták. Hadházy akkor azt közölte, biztosan állíthatja, hogy kamu az egész, ugyanis egyik helyen sem tudtak nekik semmiféle nyilvántartást mutatni a beszállított dobozok számáról.

Hadházy a közjegyző által hitelesített íveket is kétkedéssel fogadta, szerinte nehezen tud valaki úgy hitelesíteni valamit, hogy nincs ott a folyamat egésze alatt. A posta egyébként kiadta, mennyit számlázott a konzultációs ívekért, kiderült, a visszakézbesített összesen 2.141.673 db válaszlevél díjaként összesen 257.000.760 Ft-ot számláztak ki. Vagyis darabjáért 120 forintot számolt fel a cég.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!