szerző:
Zelki Benjámin
Tetszett a cikk?

Teljes hosszában felmarták a kerékpáros piktogramokat a Bajcsy-Zsilinszky úti buszsávban. Az itt "peckeskedő" bringások régóta szúrják Tarlós István szemét. A Budapest Közút szerint csúszott a burkolat, tavasszal újrafestik.

Az I bike Budapest Facebook–oldalára töltött föl egy olvasó egy képet, amely arról tanúskodik, hogy felmarták az útburkolatról a Bajcsy-Zsilinszky úti buszsávban a kerékpározást engedélyező piktogramokat. Kimentünk mi is a helyszínre, és meggyőződtünk róla, hogy tényleg így történt.

©

A tábla azonban az útburkolati jelnek ellentmondóan – legalább is egyelőre – busz-és kerékpársávként jelöli meg az ominózus területet. Amíg ez így van, a tábla jelzése az irányadó, tehát szabad bringázni a buszsávban.

©

Természetesen kérdeztük a BKK-t és a Budapest Közutat, hogy mire véljük a dolgot, a BKK a Közúthoz irányított minket, az ő válaszuk alább olvasható.

Az ügy azért érdekes, mert Tarlós Istvánnak régóta szúrja a szemét, hogy kerékpárosok haladnak, ahogy ő fogalmazott, "peckeskednek" a buszsávban. Korábban a Magyar Közlekedési Klub osztott meg Facebook-oldalán egy térképet, amelyet "Tarlós-korridornak" nevezett el, és a főpolgármester munkába járási útvonalát ábrázolja. A térképen a feleségét megbüntető, leszereltetett óbudai kamera, a megszüntetett Árpád Fejedelem úti buszsáv is szerepelt, csakúgy, mint a Bajcsy-Zsilinszky úti kerékpáros felfestés fúrása.

Frissítés, Budapest Közút: biztonsági okokból martuk fel a burkolatot

A Bajcsy-Zsilinszky úton a jelentős autóbuszforgalom miatt a piros burkolati jelek érdessége jelentősen csökkent, csúszóssá vált, azt azért távolították el, írja kérdésünkre a Budapest Közút. A Bajcsy-Zsilinszky úti buszsávot a kerékpárosok a kihelyezett táblák szerint továbbra is használhatják, a táblák jelzését megerősítő burkolati jelek, amint az időjárás lehetővé teszi, 2018-ban kerülnek újra felfestésre. Addig a burkolat újraaszfaltozása nem szükséges, írják.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Tarlós-korridor: sajátosan tisztul az út a főpolgármester házától a városházáig

A Magyar Közlekedési Klub térképpel támasztja alá, hogy az egy héten belül megszüntetett Komjádi uszoda előtti buszsáv és a nagykörúti lámpák áthangolása azért történt, hogy a főpolgármester szolgálati autójával minél hamarabb beérhessen dolgozni a Városházára. Mi is felelevenítettük a főpolgármester több nyilvános kijelentését személyes közlekedési tapasztalatairól, melyek szintén pont ugyanezt az útvonalat rajzolják ki.