szerző:
hvg.hu

A beteg állapotát rontotta volna, ha a lépcsőn viszik le.

Vasárnap éjszaka egy tűzoltósági emelőkosaras kocsival vittek le egy beteget a mentők Szegeden - számolt be az Országos Mentőszolgálat a facebook-oldalán.

Mint írják, a mentők egy kritikus állapotú beteghez mentek ki egy szegedi panelház 10. emeletére. A beteg szállításához a lift túlságosan szűk volt, a lépcsőházban pedig sokáig tartott volna levinni, ráadásul a beteg állapotát is tovább rontotta volna, ha a lépcsőn viszik le.

Az épület előtt viszont elegendő hely volt ahhoz, hogy a tűzoltók emelőkosaras kocsija letalpaljon, ezért a mentők a Katasztrófavédelem segítségét kérték. Az emelőkosaras kocsival végól kellő kíméletességgel sikerült a beteget lehozni a magasból, akit ezután stabil, de továbbra is súlyos állapotban vittek kórházba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!