szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

P. Horváth Tamás pécsi lokálpatrióta, helytörténettel foglalkozó könyveket ír, mellesleg szakács. A Pécsi Református Gimnázium és Kollégium volt a munkahelye – keddig. Azt mondja, az intézményben, melynek volt főigazgatóa Hoppál Péter jelenlegi Emmi-államtitkár, a próbaideje múlt héten járt le, akkor véglegesítették is. Azóta azonban felszólalt egy pécsi tüntetésen a "Soros-bérencek" mellett.

Ahogy arról írtunk, szombaton népes tüntetést tartottak Pécsett. A tömeg az Emberség Erejével nevű alapítvány mellett állt ki, miután a városvezetés Soros-bérencnek, a "Soros-terv" helyi végrehajtóinak titulálta az egyébként rászorulók segítésén, tanodák szervezésén dolgozó társaságot. A részletek kifejtése mellett cikkünkben mutattunk egy videót a tüntetésről is.

Ebben az összefoglalóban nem szerepelt részlet a beszédéből, de felszólalt a helyi író, P. Horváth Tamás is. Az ötgyerekes családapa helytörténeti szállakkal átszőtt kalandregényekről ismert Pécs-szerte, Tündérváros című kötete például Zsolnay Miklós titkos életét dolgozza fel. P. Horváth emellett a vendéglátásban dolgozik, több neves pécsi étterem szakácsa is volt az elmúlt években.

A Pécsi Református Kollégium Gimnáziumában is szakácsként dolgozott alig több mint három hónapig. A próbaidejét a múlt héten töltötte le, szerződését akkor véglegesítették is, állítja. Aztán jött a szombati tüntetés. Beszédéből egy rövid részletet mi is rögzítettünk, ebben arról beszél, mivel foglalkozhatna a pécsi sajtó a szerinte nem létező migránsveszély és Soros-terv helyett. (A teljes beszéd megtekinthető a szabadpecs.hu-n)

Kedden P. Horváth Tamást kirúgták a munkahelyéről.

Elég zavaros volt az igazgató indoklása. Azzal érveltek, hogy nem illeszkedtem be a kollektívába, és hogy nekem is jobb lesz, ha máshol dolgozom

– mondta el a hvg.hu-nak.

Az intézmény korábbi igazgatója Hoppál Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára volt, aki most a város vezetésében is részt vállal. Kerestük Dr. Kádár Pétert, a Pécsi Református Kollégium jelenlegi igazgatóját, hogy megtudjuk, van-e köze P. Horváth elbocsátásának a tüntetésen elmondott beszédéhez, illetve miért nem derült ki a múlt héten lejáró próbaidő alatt, hogy a szakácsként dolgozó férfi "nem illeszkedik be a kollektívába", ám eddig nem értük el. Amint válaszol az e-mailben feltett kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

P. Horváth annyit tett hozzá az ügyhöz, hogy ő erősen jobboldali ember, de a civilek elleni támadás már neki is "sok volt". Azt pedig el sem tudta volna képzelni, hogy őt is kirúgják.

FRISSÍTÉS

Kádár Péter, az iskola és kollégium igazgatója nekünk még nem, a Szabad Pécsnek azonban megküldte válaszait. A pécsi portál azt írja: A főigazgató szerint a történetnek munkahelyi okai vannak, és nincs köze az eldurvult Soros-kampány elleni tüntetéshez, illetve P. Horváth fellépéséhez. „Horváth Tamás munkaviszonya közös megegyezéssel szűnik meg, tartalmi-logikai összefüggést pedig a munkaszerződésben megjelölt próbaidő lejártával mutat. Bármilyen más, külső körülményre hivatkozó magyarázat téves és megtévesztő”. A főigazgató egyúttal a konyha Michelangelójának nevezi a kirúgott dolgozót, hozzátéve, „Őszintén bízom abban, hogy Horváth Tamás a versenyszférában, méghozzá a prémium szektorban hamar esélyt kap vendéglátói karizmáinak kamatoztatására, ahol meggyőződésem szerint a helye van.”(sic!)

Az igazgató ezen felül a lapnak azt állította, határozatlan idejű szerződést sem kötöttek P. Horváthottal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Reálkereset? Sok jóra ne számítson

Radar360: Reálkereset? Sok jóra ne számítson

Intézetből szökött lányokat futtatak, vádat emeltek ellenük

Intézetből szökött lányokat futtatak, vádat emeltek ellenük

Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok

Bajor miniszterelnök: A gyomrom görcsbe rándul, ha a budapesti Szuperkupára gondolok