szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van ráció a tagállami befizetés növelésében, ugyanakkor Lázár János egy EU-s konferencián arról is beszélt, hogy erősebb Európát szeretnénk – miközben belső használatra folyton a nemzetek Európáját isteníti a kormány.

1-ről 1,2 százalékra emelné a tagállami tagdíjunkat az EU-ban a kormány a GNI arányában, legalábbis Lázár János miniszter erről beszélt az EU következő költségvetési ciklusáról szóló konferencián, írja 444. Ez azért érdekes, mert így Magyarország több támogatás is vehetne ki a rendszerből – márpedig Orbán Viktor szerint az Európai Unió jár jól azzal, hogy támogatást ad egyebek mellett Magyarországnak, mert a nyugati országok valójában keresnek rajtunk. Magyarországnak akkor sem kellene megijednie, ha nem áramolnának ide az uniós fejlesztési pénzek, mert az ország nincs rászorulva senki pénzére, megáll a saját lábán.

Lázár ezzel ellentétben arról beszélt, hogy kár, hogy nem nettó befizetők vagyunk. A tagdíj önkéntes emelésével a britek kieső befizetései miatt szinten tarthatjuk a támogatások összegét.

De Lázár azt is mondta, hogy erősebb Európát szeretnénk – ez pedig szöges ellentétben áll azzal, ahogy Orbán folyamatosan a nemzetek Európájának megerősítéséről, a föderális EU gondolatának gyengítéséről prédikál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

Kijutott a világbajnokságra a női kézilabda-válogatott

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

700 000 évre néztek vissza a tudósok: hogyan változott az óceánok hőmérséklete?

Ilyen lehet Afganisztán a nyugati katonák kivonulása után

Ilyen lehet Afganisztán a nyugati katonák kivonulása után