szerző:
hvg.hu

Zagyva György Gyula a Közös Ország-féle videószereplése miatt szólalkozott össze Varga B. Tamás zenésszel, a vége elfajult. Az ügyben egyébként Orbán Viktort is feljelentették.

Elítélték zaklatás miatt Zagyva György Gyula volt jobbikos képviselőt, aki Varga B. Tamás zenésszel szólalkozott össze, miután Zagyva szerepelt Gulyás Márton igazságosabb választási rendszert propagáló videójában. Varga korábban jobbikos rendezvényeken zenélt, és felrótta Zagyvának a szereplés tényét. a KDNP és a Fidesz szerint Zagyva antiszemita megjegyzéseket tett Vargára. Zagyvának 500 ezer forintot kell fizetnie, az ítélet nem jogerős.

Varga a Pesti Srácok szerint többek közt ezt mondta: "Nem számít, ki voltál régen, kinek hazudod most magad, és ki szeretnél lenni a jövőben. Ha Gulyás Marci liberális kampányfilmjében, az ő számlaszáma felett pózolva jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy."

Erre pedig Zagyva úgy válaszolt – legalább is Varga szerint: "Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!"

Több telefonhívás is volt, a bíróság megállapítása szerint az első telefonbeszélgetés során büntetőjogilag releváns kijelentés nem hangzott el, a másodikkal azonban egyértelműen megvalósult a zaklatás vétsége, ezért a bíróság bűnösnek találta a politikust. Az ítélet nem jogerős, Zagyva fellebbezett. Egyébként a volt képviselő feljelentette Orbán Viktort, mert az utasította Pintér Sándort, hogy a legnagyobb szigorral járjon el az ügyben, erre pedig Schiffer András LMP-s politikus és ügyvéd véleménye szerint nem volt joga – és felvetette, hogy akkor Orbán nyomozások leállítására is utasítja-e Pintért, írta a HírTV.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!