szerző:
hvg.hu

A DK elnöke annyira bizakodó volt, hogy szerinte 13-15 százalékot is elérhetnek a választáson.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az ATV-ben hétfő este azt mondta, most 5-600 ezer szavazójuk van, de lesz ebből 800 ezer is, 13-15 százalékra számít. A decemberi közvélemény-kutatói összegzés szerint a legvalószínűbb listás eredmény a pártnak 8 százalék, tehát ez több mint kincstári optimizmus, de most Gyurcsány az, aki fújja a baloldalon a passzát szelet. Bevallotta, sokan nagy stratégának tartják, de csak annyi a titka, hogy mindig ugyanazt mondja, és nem igazodik a Fideszhez. „Az emberekkel van béke, de a Fidesszel nincs.”

A Bokros-afférról azt mondta, egy „fantasztikus fickónak” tartja őt, de mérhetetlenek, nem veszik fel a Momát a hátukra, mert akkor tíz százalékot kell elérniük, és hát hiába a 13-15 százalékot remél Gyurcsány, de a kockázatot mégsem vállalja. De nemcsak a Bokros-párttal, az Együttel is tárgyalt a DK, ők is messze az öt százaléktól. De nekik azt ajánlották, vállalják a DK–Együtt-listát és a 10 százalékot. De ezt pedig az Együtt nem akarja, ők körzetekben egyezkednének, a fővárost akarják. De DK-s forrásaink a műsor után azt mondták a hvg.hu-nak, hogy a listás visszautasítás után az egyéni körzetes egyeztetések is leálltak. A csepeli történetet azonban nem kommentálta, hogy ki kit indít rá kire, miközben a Fidesz dörzsöli a tenyerét, mert nem akarja szítani a feszültséget.

Úgy fogalmazott, ha a demokratikus oldal nyeri a választásokat, és az MSZP marad a baloldal legnagyobb pártja, akkor megszavaznák miniszterelnöknek Karácsonyt Gergely.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Népességrobbanás várható a migrációt kibocsátó országokban

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

A nézők belefáradtak a push-up melltartókba

A nézők belefáradtak a push-up melltartókba

Fizessenek a gazdagok! Az 50-ek hadüzenete az európai liberális gazdaságpolitikának

Fizessenek a gazdagok! Az 50-ek hadüzenete az európai liberális gazdaságpolitikának

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

A Bazilikára vetítette ki Gergő, feleségül megy-e hozzá Ninetta

Lebetegedett Kapás Boglárka az úszó-vb előtt

Lebetegedett Kapás Boglárka az úszó-vb előtt