szerző:
hvg.hu

Minden rendelkezésére álló eszközzel a lehető leghamarabbi ellátásukon dolgozik – közölte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő.

A szervezet – egyeztetve az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkárságával, valamint a Semmelweis Egyetem vezetőivel –, a várólista-csökkentési program finanszírozási keretének terhére biztosítja a szükséges többletforrást a jelenleg regisztrált betegek ellátására, annak érdekében, hogy az ellátás a megszervezhető legkorábbi időn belül megtörténhessen – írták.

Az alapkezelő tételes tájékoztatást kért a Semmelweis Egyetemtől annak érdekében, hogy felmérje a helyzetet és megtegye a szükséges intézkedéseket. A Semmelweis Egyetem elvégezte a regisztrációt, amelyből az derült ki, amit már korábban is megírtunk: azok a betegek, akiknek hosszú várakozási idővel jelölték ki az ellátás időpontját, egyetlen orvos, Bokor Attila betegei közül kerültek ki.

"Az egyetem intézkedett az ellátók körének bővítéséről, valamint elkezdte a közvetlen kapcsolatfelvételt a várakozó betegekkel az ellátás megszervezése érdekében" – fűzte hozzá a NEAK.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!