szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán nem valószínű, hogy kiállna a diákokkal vitatkozni.

Mint arról beszámoltunk, a Független Diákparlament képviselői nyilvános vitára hívták Orbán Viktort. A diákok ultimátumot adtak a miniszterelnöknek, mondván ha február 7-éig nem fogadja el a vitára a meghívást, akkor február 23-án ismét tüntetni fognak.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, nem tárgyalt Orbánnal "erről a nagy lehetőségről", hogy diákokkal vitatkozzanak, és bár nagyon fontosnak tartják a diákok véleményét, a követeléseiket összefoglaló 12 pont között vannak komolyan veendő dolgok és "zagyvaságok" is. Lázár azt mondta, szerinte a miniszterelnök nem tervezi, hogy elmegy a vitára.

Palkovics László oktatási államtitkár az RTL Klub Híradójának azt mondta, szerinte a diákok által felvetett problémák egy része nem valós, vagy dolgoznak a megoldásukon, de az szerinte nem igaz, hogy a diákok nem kaptak érdemi választ a minisztériumból, mert a miniszter egy hosszú levelet küldött válaszként.

Palkovics azt is mondta, van egy köznevelési kerekasztal is, ami éppen az egyeztetési céllal jött létre, és amiben a hallgatók képviselői is ott vannak.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője azt mondta, továbbra is nyílt vitát szeretnének, és szerinte az a minimum, hogy egy normális ország miniszterelnöke nyilvános vitát vállal azokkal, akiknek véleménye van egy adott oktatáspolitkkai kérdésről.

A Független Diákparlament egyébként a köznevelési kerekasztalban nem szeretne részt venni, mert az szerintük a kormány játékszabályai szerint működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ENSZ-főtitkár: Nemzedéki katasztrófa lehet a járvány miatti iskolabezárásokból

ENSZ-főtitkár: Nemzedéki katasztrófa lehet a járvány miatti iskolabezárásokból

Száznál is több áldozata van a bejrúti robbanásnak

Száznál is több áldozata van a bejrúti robbanásnak

A bejrúti robbanás idején épp szült egy nő, az apa videóra vette az ijesztő jelenetet

A bejrúti robbanás idején épp szült egy nő, az apa videóra vette az ijesztő jelenetet