szerző:
hvg.hu

Orbán nem valószínű, hogy kiállna a diákokkal vitatkozni.

Mint arról beszámoltunk, a Független Diákparlament képviselői nyilvános vitára hívták Orbán Viktort. A diákok ultimátumot adtak a miniszterelnöknek, mondván ha február 7-éig nem fogadja el a vitára a meghívást, akkor február 23-án ismét tüntetni fognak.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, nem tárgyalt Orbánnal "erről a nagy lehetőségről", hogy diákokkal vitatkozzanak, és bár nagyon fontosnak tartják a diákok véleményét, a követeléseiket összefoglaló 12 pont között vannak komolyan veendő dolgok és "zagyvaságok" is. Lázár azt mondta, szerinte a miniszterelnök nem tervezi, hogy elmegy a vitára.

Palkovics László oktatási államtitkár az RTL Klub Híradójának azt mondta, szerinte a diákok által felvetett problémák egy része nem valós, vagy dolgoznak a megoldásukon, de az szerinte nem igaz, hogy a diákok nem kaptak érdemi választ a minisztériumból, mert a miniszter egy hosszú levelet küldött válaszként.

Palkovics azt is mondta, van egy köznevelési kerekasztal is, ami éppen az egyeztetési céllal jött létre, és amiben a hallgatók képviselői is ott vannak.

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviselője azt mondta, továbbra is nyílt vitát szeretnének, és szerinte az a minimum, hogy egy normális ország miniszterelnöke nyilvános vitát vállal azokkal, akiknek véleménye van egy adott oktatáspolitkkai kérdésről.

A Független Diákparlament egyébként a köznevelési kerekasztalban nem szeretne részt venni, mert az szerintük a kormány játékszabályai szerint működik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!