szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állami gondozott lányt két után visszahozták Magyarországra, utána tudott megszökni fogvatartóitól.

Napi 10 órát kellett az utcán dolgoznia, ha tiltakozott megverték – a vád szerint így kényszerítettek prostitúcióra egy mindössze 13 éves lányt. A gyereket Bécsbe vitték, ott kellett árulnia a testét. Sanyargatói ellen most emeltek vádat. Anya és két fia akár 15 évre is rács mögé kerülhet – hangzott el a szombati RTL Híradóban.

A tudósításban felvételeket mutattak arról, amikor a rendőrök elvitték a 40 éves családanyát és 20 éves fiát tavaly augusztusban. A Szabolcs megyei Magyon élő család egyik fiatalabb tagja ellen is nyomozást indítottak, de a 16 éves fiú nem került rács mögé, szabadlábon védekezhet.

A család ellen most emeltek vádat. Az ügyészség szerint egy 13 éves állami gondozott lányt csaltak Bécsbe, és ott prostitúcióra kényszerítették. Még utasításokkal is ellátták a tapasztalatlan áldozatot.

A gyerek hiába tiltakozott, napi 10 órát az utcán kellett töltenie, vagy megverték. A pénzét elvették. Két hét után visszahozták Magyarországra, ott tudott kiszabadulni fogvatartói karmai közül.

A 40 éves nő és 20 éves fia öt hónapja vannak előzetesben. Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár 15 év börtönt is kaphatnak.

A körülbelül nyolcszáz lelkes Magyon nem ez volt az egyetlen ilyen ügy: múlt héten egy másik család ellen is vádat emeltek. Ők két intézeti lányt vittek ki Bécsbe és kényszerítettek prostitúcióra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire

Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire

Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt

Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt

Pécsi épületeket is kap Tombor András tehetséggondozója

Pécsi épületeket is kap Tombor András tehetséggondozója