szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfőn újabb bejegyzés jelent meg a volt miniszterelnök Facebook-oldalán.

Vagyonnyilatkozatok 2018
Alig több mint hatvan nappal a választás előtt a képviselőknek, kormánytagoknak ismét vallaniuk kellett: január 31. volt a vagyonnyilatkozatok leadásának határideje. Nem mondjuk meg olvasóinknak, mennyire tekintsék hitelesnek ezeket a nyilatkozatokat, erről nyilván mindenkinek megvan a maga véleménye. Egy biztos: gyűjtésünkből megtudja, mekkora vagyont vallottak be azok, akik vezetik az országot, vagy szeretnék azt vezetni. Aztán ezt mind fel lehet idézni, amikor majd 2018 híreinek főszereplői lesznek.
Friss cikkek a témában

Azzal vádolta meg a kormánypárti Magyar Idők a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnökét, hogy a vagyonnyilatkozatában nem tüntetett fel több mint 150 millió forintot, amelyet szerintük egy osztrák bankszámlán tárol. Erről Gyurcsány úgy nyilatkozott, a kérdéses tétel értékpapír-befektetés, amelyet korrekten feltüntetett vagyonbevallásában.

A DK-elnök ezután szombaton saját Facebook-oldalán közölte, vagyonvizsgálatot kér maga ellen, és röviden megcsinálta Orbánét is.

Hétfőn aztán újabb bejegyzés jelent meg a volt miniszterelnök Facebook-oldalán, amelyben újra részletezi megtakarításait. "Tekintettel a kormánymédia rajongó szeretetére és odaadó, egyben megtisztelő kíváncsiságára, az alábbiakban részletesen közlöm befektetéseim 2017. december 31-i állását" – kezdi a bejegyzést Gyurcsány.

Concorde Értékpapír Zrt: +273.590.499
UniCredit Bank Zrt. Budapest: +66.196.566
Hold Alapkezelő Zrt: +148.952.488
Schollerbank Bécs: +159.987.865
Értékpapír kölcsön Concord Értékpapír Zrt:
-43.000.000
Egyenleg: 605.727.420

– írta Gyurcsány Ferenc, majd a számadatok után hozzátette: "Örömömre szolgált, hogy kíváncsiságukat kielégíthettem. Ha jól emlékszem, pontosan ez a szám szerepel a vagyonnyilatkozatomban. További jó szórakozást kívánva, maradok tisztelettel."

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Felhős, de csapadékmentes idő várható pénteken

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója

Felfüggesztett börtönt kapott a fideszes Koncz Ferenc balesetének okozója