szerző:
hvg.hu

Ha Rogán szerint az ellenzék nyerne, gyenge Magyarország jönne létre. Vonával kapcsolatban pedig csak vakarja a fejét. Orbán kabinetfőnöke a Bayer Show vendége volt az Echo TV-n. A miniszter még a Bibliából is idézett.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Sok mindenről beszélt Rogán, például Gyurcsány állítólagosan eltitkolt osztrák bankszámlájáról, amit cáfolt a DK elnöke, Szél Bernadettről és arról, hogy megszüntetné a csokot, amiből csak annyi igaz, hogy a családi otthonteremtési kedvezmény egy részét, a felújításra és bővítésre nyújtott támogatást megtartanák, új lakások építését azonban nem finanszíroznák ebből.

Aztán rátért az ellenzékre, szerinte Karácsony Gergely tipikus köpenyegforgató, ami az egész baloldal jellemzője, de:

Ez a valóság ott van választási lehetőségként. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy a választások lefutottak, mert az emberek látják, hogy mire volt képes a kormány az elmúlt nyolc évben és mi várható az ellenzéktől, én azt gondolom, a választások nem lefutottak. Ez az alternatíva ott van.

Ha Rogán szerint az ellenzék nyerne, gyenge Magyarország jönne létre, de ezt nem szabad kockáztatni. Erős Magyarország kell, amelyik meg tudja védeni az embereket a népvándorlástól. Bayer rátért a Jobbikra és Vona Gáborra is, bevallotta, nem tudja követni a pártelnök kanyarjait. Rogán azt mondta, vakarja a fejét Vona vonatkozásában. „Ennek mi értelme van?”

De szerinte az iszlámmal nem az a baj, hogy van, az egy tiszteletet érdemlő kultúra, csak nem áll hozzájuk közel. „Mindenkinek a saját fügefája alatt, ahogy a Bibliában van.” Vonától szerinte semmi jóra nem lehet számítani, ha kormányra kerülne.

Ki gondolta volna 20 esztendővel ezelőtt, hogy majd Soros György lesz az, aki támogatja, szervezi, finanszírozza, hogy iszlám bevándorlókat hozzanak be Európába? Gondoltad volna? Én a legkevésbé sem tételeztem volna föl Soros Györgyről, mégis ezt teszi.

Szerinte a komplett ellenzék, ha összeállna, lebontaná a kerítést és utat engedne Soros György és a bevándorlók előtt, hiába nem akarja egyik ellenzéki szereplő sem, akik a Fidesz plakátján vannak (Szél Bernadett, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor, Karácsony Gergely), nem akarják lebontani a kerítést. De „Brüsszelben örülnének egy ilyen koalíciónak”.

A Fidesz azért indított plakát- és telefonos kampányt is Vona szavairól, mert ez szerintük nem vicc, nem tréfa, hanem veszélyes, amiről tudniuk kell az embereknek.

Akit érdekel a teljes beszélgetés, itt nézheti vissza. A műsor második felében beszélget Bayer Rogánnal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Tüzérségi eszköz került elő az Ínség-sziklánál

Tüzérségi eszköz került elő az Ínség-sziklánál

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Ulf Kristersson, a kávészünet-politikusnak csúfolt kormányfőjelölt

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány

Genetikusok szerint a honfoglalók ősei hunok voltak – megjelent a tanulmány