szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liberálisok elnökét leszorítja az MSZP–Párbeszéd listájáról a szocialista párt elnöksége.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Az atv.hu értesülése szerint 12-1 arányban leszavazta az MSZP elnöksége, hogy Fodor Gábor befutó helyet kapjon az MSZP–Párbeszéd közös listáján.

Az egyetlen támogató szavazat Molnár Gyula pártelnöktől származott, aki javasolta Fodor szerepeltetését a közös listán; vele szemben 12-en ellenezték a liberális vezető befutó helyen szerepeltetését.

Az atv.hu információi szerint attól nem zárkózik el az elnökség, hogy Fodor Gábort és Bősz Anettet az egyéni körzetükben megtámogatja, de erről még nem született végleges döntés.

Ez az információ a hvg.hu-hoz is eljutott tegnap, azonban a megkeresett elnökségi tagok nem akarták megerősíteni, igaz, nem is cáfolták. Volt, aki azt mondta, az elnökség nem is hozhat formális döntést, arra a választmány és a kongresszus jogosult. Javaslatot ettől függetlenül tesz az elnökség, de annak tartalmáról sem beszéltek. Kerestük a párt elnökét, Molnár Gyulát, de egyelőre nem reagált.

Azt már korábban is hallottuk, hogy Fodor Gábor előkelő listás szereplése ellen többeknek van kifogása, már csak azért is, mert a pesszimista forgatókönyv szerint 15 hely lehet befutó a listán, ami nem tisztán szocialista mandátum: ebből ugyanis lejön még az a néhány – egyelőre szintén vita tárgyát képező – hely, melyet a Párbeszéd képviselői kapnak. Az elnök mindenesetre információink szerint azt szeretné, ha a "szövetségi politika" megjelenne a listán is – vagyis ha Fodor befutó helyen szerepelne.

Az MSZP az Indexnek tagadta, hogy döntött volna Fodor pozíciójáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!