szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A keresetet a Magyar Idők információi szerint elutasították.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció őt is említő pontját bírósági úton támadta meg Ahmed H. A férfi Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda ellen nyújtott be keresetet a Fővárosi Törvényszékhez még december 28-án jó hírnév megsértése miatt.

A konzultációs ív 5. kérdésének 4. mondatát sérelmezte, amely így hangzott: "Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték."

A férfi a keresetben azt kifogásolta, hogy az ügyében egészen mostanáig nem született jogerős ítélet, mivel a Szegedi Ítélőtábla tavaly június 15-én elrendelte az elsőfokú eljárás megismétlését.

A lap úgy tudja, hogy a férfi keresetét a bíróság idézés nélkül utasította el, mivel a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakóhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet.

Ahmed H. az elsőfokú ítélet szerint 2015. szeptember 16-án megafonba beszélve irányította a fizikai határzárat Röszkénél felfeszítő tömeget, kővel dobálta az ott felsorakozott rendőröket, ultimátumot adott nekik, a kordon bedöntésével fenyegetőzött. Emiatt, mivel terrorcselekményt követett el, tíz év fegyházra és Magyarországról való kitiltásra ítélték.

Az ítéletet azonban a Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, mert szerinte a szíriai állampolgárságú férfi ügyében a bíróság nem kellő alapossággal járt el. Kiderült például: nemhogy nem tüzelte, hanem megpróbálta odébb terelni a kerítéstől az ott összegyűlt migránsokat. Az ügyben márciusban születhet újabb ítélet.

A Kúria közben azt állapította meg, hogy törvénysértő volt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Van, ahol 20 centis hó is eshet hétfőn, viharos szélre is figyelmeztetnek a meteorológusok

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik