szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint a Fidesznek nagyon fontos a február 25-i választás.

Beszállt a hódmezővásárhelyi kampányba Orbán Viktor miniszterelnök: fogadta az időközi választáson induló fideszes polgármester-jelöltet, Hegedűs Zoltánt, és Lázár János miniszterrel, a térség országgyűlési képviselőjével együtt fotózkodott.

Az Otthon Hódmezővásárhelyen című lapot nézegetik, a kommentár röviden annyi, "hajrá, Hegedűs".

Hódmezővásárhelyen nagy a kavarás: a fideszes alpolgármester, Hegedűs Zoltán ellen elindult függetlenként Márki-Zay Péter, aki mögé beállt a teljes ellenzék a Jobbikon át az MSZP-ig, ráindult viszont Hernádi Gyula szocialista politikus, akit ezért kizártak a pártból.

Helyben sokmindent furcsának találnak, például hogy Márki-Zay utcájának elejére hirtelen térfigyelő-kamerákat helyeztek, Hernádi szóróanyaga villámgyorsan elkészült, illetve azt is, hogy szórólapját a fideszes önkormányzat anyagával, nem egyszer a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán reklámanyagával együtt dobták be a postaládába. Az esetről a 444.hu számolt be januárban, de többen megerősítették a hvg.hu-nak is. Helyben emlegetik Lázár Jánossal való kapcsolatát is, a teniszklubon keresztül, melynek ő az elnöke, bár Hernádi az Indexnek adott interjúban visszautasította, hogy a Fidesz ígért volna a teniszklubnak valami segítséget az indulásért cserébe. Hernádi élénk piros szórólappal kampányol, azt hirdeti, ő az igazi baloldali jelölt, mail-címe alapján a vásárhelyi baloldal jelöltjeként láttatja magát.

A Fidesznek nem mindegy, hogy alakul a választás, mert bár Hódmezővásárhely masszívan jobboldali, és vélhetően az is marad, de az országgyűlési választás előtt kiderülhet, mit ér az összellenzéki együttműködés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Újabb 30 napra felfüggesztették a gödi polgármestert

Joe Biden választása –  Kamala Harris, a női Obama

Joe Biden választása – Kamala Harris, a női Obama